Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Marca Amigo, achiziţionată de Strauss pentru 20 de milioane de dolari

Strauss_logo.JPG
Cunoscuta marcă Amigo va fi achiziţionată de Strauss Coffee B.V. după ce compania a semnat un acord cu Cia Iguacu de Café Soluvel. 

Strauss Coffee va plăti 20 millione USD pentru achiziţia mărcilor, a domeniilor şi a drepturilor exclusive de a folosi  formula „Amigo” în România şi Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei. Părțile așteaptă validarea tranzacţiei de către Consiliului Concurenţei. Astfel, Strauss Coffee va deveni proprietarul unic al brand-ului în aceste ţări. Strauss Coffee BV are ca acţionari Grupul Strauss (74.9%)  şi TPG Capital (25.1%).

Amigo a fost evaluată la o cifră netă de afaceri de aproximativ 12.5 millioane dolari în 2012, iar cota sa de piaţă, în volum, este estimată la aproximativ 1,8% din piaţa de cafea din România.

Strauss Coffee este prezent pe piața din România din 1994 și este cunoscut mai ales prin marca „Doncafé” (în 2012, cota de piață, în volum, a fost estimată la aproximatv 22% din piața de cafea). Managerul interimar al Strauss Coffee, Tomer Harpaz, spune că această achiziţie „accentuează și mai tare poziția competitivă a Strauss Coffee pe piața de cafea din România, dar și în alte piețe din Europa Centrala și de Est”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii