Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Industrie |
|

MApN a autorizat prima microîntreprindere din România în producerea de combinezoane și halate medicale

Shiny Baby este un atelier de design vestimentar pentru copii, lansat în 2016 și este prima afacere antreprenorială care a primit autorizație de la Ministerul Apărării Naționale pentru producţia de combinezoane şi halate de protecţie reutilizabile.
Combinezon

Shiny Baby a primit autorizație prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie, pentru producţia şi punerea pe piaţă a combinezoanelor şi halatelor de protecţie împoriva agenţilor infecţioşi, atât de utile cadrelor medicale şi acţiunilor de decontaminare a spaţiilor publice şi/sau private.

Demersul a fost făcut de  Alexandra Cojocaru, fondatoarea Shiny Baby, cu scopul de a preveni răspândirea virusului COVID-19. Firma a investit aproximativ 82.000 euro și a produs deja primele 5.000 combinezoane reutilizabile şi 3500 halate reutilizabile, care sunt gata de a fi comercializate.

Produsele sunt utile pentru protecţia personalului medical care lucrează în zonele cu risc ridicat, ATI, ambulanţe etc, dar şi medicilor stomatologi afectaţi de închiderea cabintelor, muncitorilor din industria auto, angajaţilor din saloanele de înfrumuseţare, etc.

Un procent de 5% din producţie va fi donat către Fondul de Urgenţă pentru spitale

Fondul este creat de Organizaţia Salvaţi Copiii, ca un mecanism de urgență pentru echiparea a peste 50 de spitale din România, cu echipamente și aparatură medicală vitale în lupta şi protecţia medicilor contra COVID-19.

“Sunt mamă şi mulţi dintre angajaţii mei sunt părinţi. Nu puteam să trag obloanele afacerii şi să îmi trimit echipa acasă. Am considerat responsabilitatea mea să îi protejez şi să găsesc o formă de a continua afacerea în mod sustenabil. Când eşti antreprenpor şi echipa ta depinde de tine, se naşte o forţă în tine care te conduce. În primele săptămâni ale crizei am păstrat echipa şi am produs măşti pe care le-am donat spitalelor, forţelor de poliţie, oriunde am putut. A fost forma mea de a aduce contribuţie societăţii. Mă bucur că am reuşit să obţinem acum autorizaţia pentru producţia de combinezoane şi halate reutilizabile şi astfel continuam şi afacerea, păstrez şi echipa de angajaţi, iar munca noastră aduce un impact real în societate. De asemenea, am mobilizat alte 3 ateliere partenere pentru producţie, am creat un grup de producţie aliniat la toate normele de siguranţă şi calitate.”, spune Alexandra Cojocaru, proprietar Shiny Baby.

Din ce sunt fabricate combinezoanele şi halatele?

Combinezoanele şi halatele sunt realizate din material neţesut, polipropilenă 100%, având o densitate de între 115 g/m2 şi 120 gr/m2 pentru combinezon, şi între 95 gr/m2 şi 120gr/m2 pentru halat . Produsele sunt: antistatice, hidrofile, hidrofobe, antimicrobiene, antipiretice/ignifugat, conforme tuturor normelor verificate, testate, şi aprobate de Ministerul Apărării Naţionale prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru apărare CBRN şi Ecologie.

“Sectorul de producţie fashion este unul dintre cele mai afectate şi se prevede un an deosebit de greu fară producţia în sistem lohn de care depideau multe fabrici de confecţii din România. Ne bucurăm că am obţinut autorizaţia de producţie şi în felul acesta demonstrăm şi altor mici antreprenori că se poate. Ne dorim să producem în România pentru România.”, a continuat Alexandra Cojocaru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii