Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Manifestație ”anti-corona” la Berlin, cu peste 18.000 de oameni

Poliţia a dispersat sâmbătă o manifestație ''anti-corona'' la Berlin unde oamenii protestau împotriva portului măştii şi a restricţiilor pentru limitarea răspândirii pandemiei.  
protest anti-corona Berlin

Cei aproximativ 18.000 de participanţi la manifestație nu au respectat regulile de bază, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

“Distanţarea minimă nu este respectată de majoritatea manifestanţilor în pofida cererilor repetate ale forţelor de ordine (…), de aceea nu există altă posibilitate decât dizolvarea adunării“, a anunţat poliţia.

Poliţia a precizat, sâmbătă, pe Twitter, că l-a abordat şi pe organizatorul principal al demonstraţiei pentru a-l atenţiona că nu se respectă distanţarea minimă şi că participanţii nu poartă măşti. Însă în ciuda negocierilor, regulile nu au fost respectate.

Marșul anti-corona

Au fost mobilizați aproximativ 3.000 de poliţişti pentru a monitoriza manifestaţia menită să fie un lung marş organizat de Querdenken 711, pentru care s-au înregistrat 22.000 de oameni.

Participanţii afişau bannere cu mesaje precum “Opriţi nebunia coronavirusului” sau “Puneţi capăt dictaturii coronavirusului”, iar unii au cerut demisia guvernului şi încheierea restricţiilor sanitare.

Potrivit ultimelor raportări, Germania se confruntă cu 240.986 de infectări cu coronavirus de la declanşarea pandemiei și 9.289 de decese legate de COVID-19. De asemenea, sâmbătă au fost declarate 1.479 de cazuri noi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii