Cautare
, Contributor

News |
|

Managerul Institutului “Nasta”: Patru pacienţi sunt la ATI, ceilalţi trei în secţie

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a informat, luni, că patru dintre cei şapte pacienţi care erau internaţi duminică seara în unitatea mobilă se află acum la Terapie intensivă fiind ventilaţi non-invaziv în mod continuu.  
terapie intensiva ATI pacient

De asemenea, ceilalţi trei pacienți au fost transferaţi pe secţie şi sunt ventilaţi tot non-invaziv, dar intermitent, transmite Agerpres.

Managerul a precizat că este vorba despre două femei şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani.

“După evaluare, patru dintre pacienţii prezenţi în unitatea mobilă au rămas în Secţia de Terapie intensivă şi trei au rămas în secţie. Cei din Terapie intensivă sunt ventilaţi non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secţie în acest moment au tot ventilaţie non-invazivă, dar intermitentă, cu saturaţie peste 90%, la o concentraţie între 10 şi 14 litri de oxigen”, a declarat Mahler, citată de Agerpres.

Mai multe de echipe de intervenţie au ajuns la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală, duminică seara, după ce au fost alertate cu privire la izbucnirea unui incendiu la o unitate mobilă ATI.

“Pacienţii din unitatea mobilă ATI au fost mutaţi preventiv în altă locaţie, aşteptăm raportul final şi vom spune exact ce s-a întâmplat acolo, de unde a apărut acea degajare de fum, dar ce este foarte important – nimeni nu a avut de suferit”, a afirmat și Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit managerului spitalului, în prezent, se fac controale “normale” de informare de către Direcţia de sănătate publică.

“Până în acest moment nu au venit echipele ISU. Echipamentul aparţine celor de la ISU şi, cu siguranţă, vor face cercetări şi vor veni cu declaraţii ei în acest sens. În acest moment, da, sunt controalele normale de informare ale DSP, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a spus Beatrice Mahler.

Unitatea mobilă a fost redeschisă vineri, după curăţenie generală şi dezinfecţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii