Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Auto |
|

Manager pe motocicletă

Dan Banacu, Managing Director Holzindustrie Schweighofer Baco, a răspuns intrebărilor Forbes Romania despre echilibrul dintre viața personală și cea profesională și pasiunile sale.
Dan Banacu si primul sau Harley Softail Heritage

Forbes Romania: Ce înseamnă echilibru între viața personală și profesională pentru dvs?

Am învățat că este foarte important în viață să îți placă ce faci. Plăcerea cu care lucrezi este mediul în care ideile, hotarârea, dorința de inovație, puterea de a depăși obstacole, motivația pe care poți să o insufli altora vor crește și vor da rezultate. În același timp, cred că pasiunile alternative sunt o componentă foarte importantă a unei vieți active. Pentru mine oricât de lungă ar fi fost ziua, va exista întotdeauna și timp pentru “altceva”. Până la urmă lucrurile nu sunt atât de diferite pentru că oricum, prin analogie sau direct, eu relaționez pasiunile mele cu ceea ce fac zi de zi. Hobby-urile te aduc însă în preajma unor oameni noi, a unor tehnologii noi, a unor idei și viziuni diferite. Eu cred că viața este mult mai săracă fără ele. Până la urmă totul se îndreaptă spre echilibru și completare. Nu în ultimul rând, este esențial ca partenerul de viață și cei care îți sunt foarte apropiați să îți înțeleagă și să îți împărtășească pasiunile. Doar atunci putem vorbi de un echilibru real. Eu sunt norocos, soția mea și unul din băieții mei sunt motocicliști. Nu trebuie să le explic nimic.

Vezi mai multe despre ediția specială Forbes Work Life Balance

Forbes Romania: Care sunt activitățile sportive sau hobby-urile de care nu vă puteti lipsi (zilnic, săptămânal, lunar) pentru a păstra un echilibru între viața personală și cea profesională?

Îmi plac motocicletele și călătoriile cu motocicletele, în același timp îmi place să cânt și mă relaxează muzica. Nu cred că am ales deliberat. Primele jocuri cu cărți din copilărie aveau imprimate modele de motociclete. Probabil că acele imagini și ulterior cărţi, cataloage, vise de călătorie… toate au făcut din motocicletă un “mod interior” de viață înainte ca acest lucru să-mi fi fost accesibil. Am reușit să-mi cumpăr prima motocicletă puțin după 30 de ani. Acum am peste 20 de ani de când în fiecare zi mă uit pe cer dimineața și îmi spun: “Azi e o zi perfectă pentru o plimbare cu motocicleta…”. Muzica a început și ea să se împletească cu fiecare zi din viața mea odată cu școala de muzică, insistențele părinților… în fine… până când am constatat că o zi în care nu ating chitara sau nu pot asculta un sunet doar “al meu” nu este o zi completă.

 

Forbes Romania: Cum a evoluat de-a lungul timpului partea pe care o dedicați acestora (cantitativ și calitativ)?

Vorbind despre motociclete, trebuie să mărturisesc că simpla prezență a motocicletei lângă ușa casei, faptul că știu că este acolo și că dacă îmi doresc neapărat, voi putea simți vântul în fața și soarele îmi va arde privirile este o motivație suficientă să încep o zi cu energie și plăcere. Am simțit acest lucru cu prima motocicletă pe care mi-am cumparat-o și azi, după mai mult de 20 de ani și mai multe tipuri de motociclete, simt la fel. Am avut și am călătorit cu motociclete de sport sau touring, am avut motociclete de offroad cu care am trecut toți munții din România, iar acum de câțiva ani buni merg cu motocicleta din visul meu- un Harley-Davidson, care mi-a împlinit nu doar dorința de a călători fără destinație în momentele de relaxare, dar mi-a deschis și drumul spre un stil diferit de viață alături cu oameni pe care îi admir și respect (HOG – Harley Owners Group). Prin natura profesiei, am călătorit și cunoscut oameni de pe toate continentele. Am constatat că motocicleta este un subiect mult mai comun și mai apreciat decât puteam să-mi imaginez. O prietenie de o viață se poate lega în câteva clipe odată ce începi să povestesti despre drumuri și întâmplări. Este un lucru real. Pasiunile comune și în mod special motocileta fac distanțele să dispară, lăsând cele mai frumoase sentimente și laturi ale caracterului să iasă la iveală. În ceea ce privește disciplina personală, este o trăsătură pe care dacă nu o ai, o dobândești. În societatea de azi, puțină ambiție și dorința de a învinge sunt necesare. Vin împreună cu disciplina.

(Foto: Dan Banacu și primul său Harley, Softail Heritage)

Citiți mai multe despre cum își găsesc echilibrul managerii  și antreprenorii romani  în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii