Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

Mame puternice, antreprenori cu viziune

Creativitatea poate fi un dar, care, odată stimulată, de cele mai multe ori poate schimba traiectorii și chiar destine. Asta cred că se întâmplă cu femeile când devin mame. Bucuria imensă, fericirea și împlinirea care vin odată cu un copil aduc și o reinventare, moment în care orice opțiune poate deveni o oportunitate. Cele mai multe povești de succes au ca punct de pornire un moment-cheie din viața celor care le trăiesc, iar femeile antreprenor ale căror povești le-am conturat în paginile care urmează nu fac excepție. Sunt femei puternice, dețin și conduc business-uri autentice, iar odată cu maternitatea s-au reinventat, au prins curaj, și-au găsit vocea și au reflectat în afacerea lor toate aceste schimbări, creând unicitate și valoare. Aceste calități s-au evidențiat și în timpul pandemiei, când au găsit soluții creative de a trece peste perioada grea pe care am traversat-o cu toții. Vă invit să cunoașteți șase femei minunate, mame puternice, antreprenori cu viziune!
Forbes kids - Magda Ctin creditul foto este catre Madalina Vasile.

Magda Constantin, fondator Family Storytelling by Magda Constantin:  „Proiectele mele de suflet rămân cele în care pot să surprind o părticică din realitatea emoţiilor clienţilor mei“

Fotografia de familie a devenit un trend, dar privită obiectiv, este cel mai frumos mod de a păstra amintiri. Magda Constantin este în măsură să ne vorbească despre asta. În fiecare zi surprinde emoții și trăiri pe care le simți doar în familie.

„Sunt fotograf de familie din 2013. Un salt brusc de la o carieră de technical sales support în telecomunicaţii. Am deschis primul studio in noiembrie 2017 şi pe al doilea în martie 2020. Creez imagini unice cu bebeluși de câteva zile, viitoare mame și familii cu copii de toate vârstele. Când am devenit mamă, am realizat extrem de repede că nu mă voi mai putea întoarce niciodată la un program în care să stau departe de copii 9-10 ore pe zi. Și totodată am descoperit răbdarea. Niciodată în viaţa mea nu am simţit atâta calm şi acceptare faţă de o altă persoană cum simţeam faţă de fiica mea de câteva luni. Anii ce au urmat, alături de un băieţel nou-venit, m-au învăţat însă că o schimbare a mea fundamentală, la nivel de mecanisme de coping, este mult mai dificilă şi mai complexă. Şi în acelaşi timp am descoperit că vreau şi am determinarea să o fac. Cum se împacă maternitatea și cariera? Sper să văd din ce în ce mai des întrebarea aceasta adresată şi taţilor. Pentru amândoi a fost dificil să ne găsim un echilibru. Momentan funcţionăm bine şi încercăm să implicăm şi copiii în viața noastră „de muncă“. La mine în studio, cel puțin, se simt ca acasă. Business-ul l-am început part time, cu ședinţe foto semidocumentare, în natură şi la domiciliul clienţilor. Am evoluat apoi către fotografia de portret, odată cu deschiderea primului studio. Despre această evoluţie voi povesti, de altfel, în calitate de lector la ediţia de anul acesta a Family Portrait Academy, conferinţa anuală de la Cluj a fotografilor de familie. Proiectele mele de suflet rămân cele în care pot să surprind o părticică din realitatea emoţiilor clienţilor mei. Un plan de viitor este legat de implementarea ședinţelor foto „day in the life“, în care fotograful stă alături de o familie timp de o zi întreagă. Şi documentează în imagini toate acele momente aparent neînsemnate, dar de care ne va fi cel mai dor peste 20 de ani. Asta mi se pare chintesenţa fotografiei de familie. Cea mai mare provocare a fost şi rămâne să găsesc încrederea în propria mea valoare. Pentru că, dincolo de serviciul fotografic, eu mă vând pe mine şi experienţa unică pe care numai eu o pot oferi. Alte provocări au fost legate de stabilirea unor preţuri competitive şi în același timp profitabile, de înţelegerea puterii marketingului şi de creșterea constantă a calităţii imaginilor oferite”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii