Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

Mame antreprenor și superputerile lor: Diana Mihăilă,  master Professional Organizer

Deşi antreprenoriatul feminin este adesea generat de valori precum curaj, inițiativă, dorință de afirmare într-un anumit domeniu, ascultând povești sincere de antreprenoare îți poți da ușor seama că motivația vine, de cele mai multe ori, din visuri și necesități. Putem afirma ușor despre antreprenoriatul la feminin că este cel care „îndeplineşte visurile” femeii care își creează propria afacere din dorința de a se schimba, de a face ceea ce își dorește, de a deveni independentă, dar și de a schimba ceva în jurul ei. Vă prezentăm 5 femei antreprenor care și-au transformat pasiunile și dorințele în afaceri și pentru care maternitatea și cariera sunt echilibrate de valori comune și multă implicare. Astăzi, Diana Mihăilă,  master Professional Organizer
Diana Mihaila_credit foto Cristi Farcas

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poți urma este „Să faci ceea ce îți place fiindcă astfel nu vei mai simți că muncești nici măcar o zi în toată viața ta!”. În 2009-2010, piața media era puternic afectată de criza economică. Am înțeles atunci că sistemul se poate transforma oricând, indiferent de nivelul tău de competență și de performanță și am decis să devin eu însămi un sistem ale cărui puncte de referință să rămână clare, orice s-ar întâmpla pe plan macro. Astăzi nu mai sunt Diana de la postul de televiziune X sau Y. Sunt Diana Mihăilă, primul blogger-specialist în soluții de organizare. Este ceva ce niciun sistem nu poate lua, indiferent ce vine după! Și mi se pare fantastic că am avut această șansă!

Copiii mi-au accelerat ritmul de dezvoltare personală și profesională. Cu ei în brațe am făcut unele dintre cele mai notabile alegeri și proiecte. Toate deciziile mari le iau în funcție de etapa de dezvoltare în care se află. Am descoperit că îi pot integra pe băieți în viața de adult fără a simți că pierd ceva major din zona de evoluție profesională. Aleg și prioritizez diferit. A pune presiune pe mine în anumite momente este lipsit de sens. Trebuie să mă iubesc și să mă accept pentru a putea fi cea mai bună variantă de mamă pentru copiii mei.

Am norocul de a fi ajuns pe drumul ideal pentru mine. Fac ce îmi place și ce mi-a plăcut cam de când am conștientizat că povestea cu media și cu organizarea mă descriu cel mai bine. Nu mă mai uit la ceilalți pentru a mă compara cu ei ori pentru a fi ca ei, așa cum se întâmpla la începuturile mele profesionale. Mă uit la mine și la obiectivele pe care le am. De aceea se numește DRUMUL MEU! Am ajuns aici urmând firul pasiunii descoperite în adolescență. Ca să învăț și să am rezultate bune, trebuia să am spațiul, cărțile și rechizitele bine rânduite. Dezvoltam tot felul de metode care să mă facă mai productivă: codam cromatic, aranjam de la mic la mare, triam în funcție de subiect. Oricât de firesc mi se pare să vorbesc despre organizare, era fundamental să mă educ în direcția aceasta. Iar într-o zi motorul de căutare mi-a arătat calea. Era primăvara lui 2017. În vară aveam deja prima certificare în sistem nord-american. La început de 2018, am urmat cursul online al celebrei Marie Kondo, creatoarea metodei KonMari, iar până la final de an mi-am extins spectrul cu module despre filosofiile Hygge (specific țărilor nordice), Feng Shui și Ikigai (specifice lumii asiatice). Pentru a obține cea mai recentă specializare, cea de Master Professional Organizer, am propus o metodă dedicată părinților cu copii de 0-3 ani. Ea a fost validată de International Association of Professional Organizers.

Vorbesc despre organizare într-o manieră integrată, firească, nepretențioasă. Încerc să le spun celor interesați că ea este simplă, că poate fi dobândită de oricine, la aproape orice vârstă. Țin workshopuri în corporații, prezentări și demonstrații publice, fac programe de declutter împreună cu grupul meu de pe Facebook, iar de două ori pe an are loc evenimentul LIVE, #MareaOrganizare, un concept dinamic dedicat soluțiilor pentru casă, timp, bani și birou.

Antreprenoriatul este un sport de anduranță. Dacă nu abandonezi când este greu vei vedea și rezultatele. Dar e nevoie de foarte multă determinare.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii