Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Malta închide frontierele pentru călătorii nevaccinați 

Începând de săptămâna viitoare, Malta le va cere tuturor călătorilor să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19.  
ghid turistic

În contextul numărului de cazuri de coronavirus, dovada vaccinării va deveni obligatorie pentru călătorii care vor să intre în Malta, a anunțat ministrul sănătății Chris Fearne, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Agerpres.

“Începând de pe 14 iulie, orice persoană care sosește în Malta trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut: un certificat maltez, unul britanic sau unul al Uniunii Europene”, a explicat el. “Vom fi prima țară din Europa care ia această măsură”, a adăugat ministrul. 

Malta le cere în prezent numai călătorilor din Marea Britanie să prezinte dovada vaccinării, în timp ce vizitatorii din alte țări europene pot intra cu un test PCR negativ. 

Malta recunoaște certificatul digital COVID al UE, cel britanic emis de Național Health Service sau cele emise pe teritoriul său. Noile condiții de intrare au fost anunțate la câteva ore după ce Malta a raportat 96 de cazuri de coronavirus, a patra zi consecutivă în care numărul de cazuri a crescut.

Malta are cea mai ridicată rată de vaccinare din Europa, cu 79% dintre adulți vaccinați cu ambele doze de ser anti-COVID și 84% cel puțin cu una.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii