Cautare
, Staff

Artă & Cultură |
|

„Malmkrog”, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, are premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

„Malmkrog”, cel mai nou film al regizorului Cristi Puiu, va fi proiectat în premieră mondială vineri, 21 februarie, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
 aboneaza-te
Cristi Puiu (1)

Lungmetrajul va deschide secțiunea Encounters a Berlinalei și intră în competiție cu alte 14 filme din întreaga lume. Producția cinematografică este, până în prezent, cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu original, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

„Malmkrog” „o interogare asupra cinematografiei și memoriei” – așa cum declară regizorul Cristi Puiu –, este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză, doar câteva replici fiind în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

Din distribuție fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Malmkrog este o coproducție România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Macedonia de Nord.

Cristi Puiu a regizat mai multe pelicule, printre care: Marfa și banii (2001), Moartea Domnului Lăzărescu (2005), film câștigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internațional de la Cannes, Aurora (2010) sau Sieranevada (2016), propunerea României la Premiile Oscar.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii