Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Mall-urile rămân închise, plata chiriilor continuă

Din cauza pandemiei de coronavirus, mall-urile continuă să rămână închise spre dezamăgirea firmelor care încă plătesc chirie. Situația reprezentanților acestor magazine este una dramatică deoarece ei sunt obligați să plătească chiria chiar dacă mall-urile rămân închise.
 aboneaza-te
malluri incise

Din cauza pandemiei de coronavirus, mall-urile continuă să rămână închise spre dezamăgirea firmelor care încă plătesc chirie. Situația reprezentanților acestor magazine este dramatică, deoarece sunt obligați să plătească chiria, chiar dacă mall-urile rămân închise. Tocmai de aceea, ei cer ajutorul Guvernului în speranța găsirii unei soluții în acest sens, informează Digi 24.

La o audiere organizată ieri în Comisia economică a Senatului, au participat reprezentanții industriei de retail. În cadrul acestei ședințe s-a discutat situația celor 125 de mall-uri din România cu peste 20.000 de magazine și 200.000 de angajați.

Liviu Rogojinaru , secretarul de stat în Ministerul Economiei, şi-a arătat disponibilitatea pentru dialog, urmând ca de săptămâna viitoare să aibă loc mai multe întâlniri pentru stabilirea unor soluţii.

Principala problemă a retailerilor după închiderea mall-urilor a fost plata chiriilor. Cu toate acestea, au existat mall-uri în care, pe perioada stării de urgență și a celei de alertă, nu s-a impus plata chiriilor.

Laurențiu Ilie, reprezentantul organizației patronale a retailerilor din România, a declarat “Situaţia, vă spun sincer, este disperată. Chiar firme mari cu istorie de 10-20 de ani de ani în comerţul românesc, cu sute, cu mii de angajaţi, au probleme foarte mari din cauza acestor chirii. Noi nu avem nimic cu mall-urile. Mall-urile au dreptul lor să factureze ce vor. Ne îndreptăm atenţia către Guvern, care trebuie, într-un fel sau altul, să rezolve această problemă”, conform Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii