FacebookTwitterLinkedIn

Pe lângă toate astea, nu cred că există și nici eu nu am luat parte la vreo petrecere, chiar și de club, unde vocea lui să nu răsune pe măcar una dintre piesele care l-au făcut celebru: My Way, Strangers In The Night, Fly Me To The Moon sau Let It Snow Let It Snow Let It Snow.

Ultima soție cu care Sinatra s-a căsătorit, în 1976, a fost modelul Barbara Marx. Ca să nu-l discriminăm prea tare, viitoarea doamnă Sinatra a mai avut două mariaje înainte. Pentru amândoi însă a fost cea mai lungă căsătorie. Prima lor întâlnire a avut loc în 1957, pe vremea când Barbara lucra la Riviera Casino, din Las Vegas, și nu știa cine este marele Sinatra. Acesta ar fi încercat să o agațe cu replica: „Hei, blondo! Vino cu noi“. Într-un interviu acordat în 2011 ziarului The Telegraph, Barbara recunoaște că nu l-a băgat în seamă și i-a spus unei colege că nu vrea să aibă de-a face cu bețivi.

Printr-un concurs de împrejurări, au avut de-a face unul cu altul timp de 22 de ani. La moartea sa, în 1998, Sinatra i-a lăsat bunuri în valoare de 3,5 milioane de dolari, printre care conacele din Beverly Hills, Malibu și Palm Springs. De asemenea, a mai moștenit majoritatea posesiunilor materiale ale artistului, drepturile de autor și posibilitatea de a controla apariția numelui și a înfățișării sale.

Pentru că am pomenit de casele cuplului Sinatra, cea din Malibu a fost, anul trecut, scoasă la vânzare pentru nici mai mult, nici mai puțin decât 12,9 milioane de dolari. Prima dată, a fost dată spre închiriere, iar cei care și-o doreau aveau de achitat 110.000 de dolari pe lună.

Cuplul a cumpărat proprietatea din Broad Beach în 1990, cu trei milioane de dolari. Acolo exista un fel de cabană pe care au ales să o demoleze și să construiască o casă după preferințele proprii. A fost gata în 1992, așadar, Sinatra s-a bucurat de ea vreme de șase ani.

Ted Grenzbach a fost arhitectul care a proiectat casa, acesta fiind deja faimos pentru colaborări cu staruri precum Barbra Streisand și Gregory Peck. Rezultatul este o reședință de 540 de metri pătrați, cu șapte dormitoare, nouă băi și ieșire directă pe plajă.

Frank Sinatra ar fi spus, la un moment dat, că cea mai veselă culoare este portocaliu. Dincolo de veridicitatea acestei declarații, în casa din Malibu se regăsesc diferite nuanțe, într-adevăr, mai palide, ale acestei culori. Se poate ca pe artist să-l fi inspirat și tonurile plajelor din California.

Dormitorul principal are două seturi de uși care conduc către o terasă privată, două băi alăturate, saună, salon de coafură și șemineu. Tavanele boltite dau impresia unei încăperi mai mari decât este în realitate.

Casa de pe Broad Beach a fost gândită, în special, să primească oaspeți într-o atmosferă cât mai încântătoare, dar intimă. În serile răcoroase, prietenii cuplului se strângeau în fața șemineului din living și savurau băuturi fine. Pentru zilele calde, există, bineînțeles, o piscină exterioară, ascunsă de privirile curioase ale vecinilor printr-un gard viu amplu. Pe lângă zonele speciale pentru servirea mesei, cuplul Sinatra a amenajat o încăpere pentru petrecerea timpului liber, cu acces atât din interior, cât și din grădină. Evident, barul nu lipsește din tot acest cadru.

Frank Sinatra a ales acest loc pentru a-și petrece ultimii ani din viață. Mulți spun că s-a îndrăgostit iremediabil de liniștea și de nuanțele Pacificului. A umplut casa cu prieteni, printre care celebrități precum Jack Lemmon, Gregory Peck și Dick Van Dyke. În cartea sa, „Lady Blue Eyes: My Life With Frank“, Barbara Sinatra povestește cu plăcere deaspre viața lor din Malibu, despre jocurile de poker și despre glumele care curgeau la fel de repede ca băutura și mâncarea. Deși cei doi mai dețineau proprietăți în Palm Springs și în Los Angeles, tot la Broad Beach au decis să-și reînnoiască jurămintele în 1996, ascultând discursurile unor apropiați precum actorii Don Rickles și Bob Newhart.

După moartea lui Sinatra, Barbara și-a continuat demersurile filantropice, ajutând, în special, copiii abuzați. A murit în 2017, la vârsta de 90 de ani.

„Cred că oricine l-a cunoscut pe Frank ar fi trebuit să simtă scântei. Pentru că el flirta întotdeauna. Era parte a felului său de a fi. Și nu exista nicio modalitate de a evita acest flirt. În niciun caz“, a spus Barbara Sinatra, în 1988, pentru publicația Los Angeles Times.