Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Majoritatea bancherilor consideră oportună continuarea acordului cu FMI

bancheri
Majoritatea băncilor din România consideră oportună continuarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), din perspectiva stabilităţii financiare, potrivit unui sondaj efectuat de compania de audit şi consultanţă EY România în baza unui parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB), informează MEDIAFAX.

Circa 68% dintre respondenţi studiului consideră oportună continuarea acordului cu FMI, în timp ce 32% s-au declarat împotrivă.

Barometrul bancar, instrument de informare al bancherilor” a fost realizat de EY România în baza unui parteneriat cu ARB, prin intermediul unui chestionar derulat cu conducerile băncilor membre ale asociaţiei. La sondaj au participat bănci totalizând o cotă de piaţă în funcţie de active de aproximativ 90%.

O misiune tehnică a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale este prezentă de marţi la Bucureşti, până pe 26 mai, pentru discuţii tehnice privind reformele fiscale prevăzute în Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA, precum şi planul de măsuri de reformă în economie, angajamente prevăzute în programul cu instituţiile financiare internaţionale.

Al treilea acord încheiat cu instituţiile financiare internaţionale în 2013, de tip stand-by, în valoare de 4 miliarde euro, expiră pe 27 septembrie, cu posibilitatea ca România să nu încheie toate reformele la care s-a angajat, notează Mediafax.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii