Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Mai multe state își pregătesc stocuri de produse agricole

De teama faptului că pandemia de coronavirus ar putea perturba lanțurile de aprovizionare cu alimente, tot mai multe state anunță faptul că o mare parte a cumpărătorilor de produse agricole au intrat într-o reală febră a cumpărăturilor.
 aboneaza-te
shutterstock_281812727

Potrivit Bloomberg, Iordania a anunțat că și-a constituit reserve record de grâu, în timp ce Egiptul cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a luat o măsură neobișnuită de a achiziționa grâu de pe piețele internaționale tocmai în mijlocul procesului de recoltare a producției interne, anunță portalul Industriacărnii.ro.

La rândul său, autoritățile din Taiwan au specificat că își vor majora rezervele strategice de alimente, iar China a început să cumpere nutreț pentru a-și hrăni efectivele în creștere de porci.

Pandemia a afectat deja lanțurile de aprovizionare domestice, de la fermă la farfurie, în timp ce rafturile goale ale magazinelor au determinat consumatorii din întreaga lume să își modifice obiceiurile de cumpărare.

“Covid-19 i-a forțat pe consumatori să treacă de la o abordare a stocurilor de tip “just-in-time” la una mai conservatoare care a fost etichetată drept “just-in-case”. Rezultatul: consumatorii și-au făcut stocuri mai mari ca măsură de prevenție împotriva viitoarelor întreruperi”, a declarat analistul Bank of America Corp., Francsico Blanch.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii