eficienţa energetică |
|
Mai multe deșeuri de plastic în urma pandemiei

Virginijus Sinkevicius, comisarul european pentru mediu, a afirmat luni că scăderea prețurilor la petrol din cauza crizei coronavirus poate duce la scăderea cererii de plastic reciclat. Astfel, apar noi provocări pentru planul UE de a crește ratele de reciclare, informează Agerpres.
Restricțiile de izolare impuse la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus pentru a ține sub control răspândirea bolii au declanșat o scădere a cererii de combustili fosili, determinând scăderea prețului petrolului. Astfel, prețul maselor plastice nou produse este acum mai mic decât cel al plasticului reciclat.
Sinkevicius și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului pe care îl au deșeurile precum mănușile de plastic și măștile de protecție folosite pe perioada pandemiei.
Centrele de reciclare a plasticului din Europa şi-au limitat operaţiunile după pandemie. Cererea a scăzut, iar clienţii centrelor de acest tip renunţă la “eco-obiective” din cauza scăderii economice.
Începând cu 2021, UE va interzice numeroase articole de plastic de unică folosință. Liderii statelor membre UE au convenit asupra introducerii la nivelul blocului a unei taxe pe ambalajele de plastic nereciclabile, pentru a contribui la strângerea de fonduri menite să ajute la recuperarea economiei Europei din criza cauzată de coronavirus.
Comisarul european a mai menționat că fondul de redresare de 750 de miliarde de euro stabilit de UE poate contribui la rândul său la susţinerea sectorului reciclării.
Mai multe articole Forbes
Comentarii
Nu există comentarii