Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

eficienţa energetică |
|

Mai multe deșeuri de plastic în urma pandemiei

Virginijus Sinkevicius, comisarul european pentru mediu, a afirmat luni că scăderea prețurilor la petrol din cauza crizei coronavirus poate duce la scăderea cererii de plastic reciclat.
plastic

Virginijus Sinkevicius, comisarul european pentru mediu, a afirmat luni că scăderea prețurilor la petrol din cauza crizei coronavirus poate duce la scăderea cererii de plastic reciclat. Astfel, apar noi provocări pentru planul UE de a crește ratele de reciclare, informează Agerpres.

Restricțiile de izolare impuse la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus pentru a ține sub control răspândirea bolii au declanșat o scădere a cererii de combustili fosili, determinând scăderea prețului petrolului. Astfel, prețul maselor plastice nou produse este acum mai mic decât cel al plasticului reciclat.

Sinkevicius și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la impactul asupra mediului pe care îl au deșeurile precum mănușile de plastic și măștile de protecție folosite pe perioada pandemiei.

Centrele de reciclare a plasticului din Europa şi-au limitat operaţiunile după pandemie. Cererea a scăzut, iar clienţii centrelor de acest tip renunţă la “eco-obiective” din cauza scăderii economice.

Începând cu 2021, UE va interzice numeroase articole de plastic de unică folosință. Liderii statelor membre UE au convenit asupra introducerii la nivelul blocului a unei taxe pe ambalajele de plastic nereciclabile, pentru a contribui la strângerea de fonduri menite să ajute la recuperarea economiei Europei din criza cauzată de coronavirus.

Comisarul european a mai menționat că fondul de redresare de 750 de miliarde de euro stabilit de UE poate contribui la rândul său la susţinerea sectorului reciclării.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii