FacebookTwitterLinkedIn

Bărbații sunt ceva mai activi decât femeile atunci când ne referim la cumpărăturile realizate online cel puțin o dată pe lună: 59% / vs / 52%. Analizând comportamentul online de cumpărare în funcție de educație, se constată că persoanele cu educație superioară fac cumpărături online cel puțin o dată pe lună în procent de 61%, în timp ce cele cu un un nivel mediu și sub-mediu de educație, în procent de 50%.

„Atât femeile, cât și bărbații cu educație superioară au un comportament online de cumpărare similar”, afirmă Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions. “Nu același lucru se poate spune însă despre bărbații și femeile cu educație medie și sub-medie, acestea din urmă făcând cumpărături online cel puțin o dată pe lună în procent de 44%, cu 12% mai puțin față de bărbații aparținând aceleiași categorii (56%)”, adaugă Julien Zidaru.

Raportându-ne de această dată la vârsta publicului supus spre analiză, nu se înregistrează diferențe semnificative pe segmente de vârstă, comparativ cu media națională (55%). Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani cumpără online cel puțin o dată pe lună în procent de 58%, în timp ce persoanele cu vârsta cuprinsă între 31-45 și 46-65 de ani, în procent de 55% și, respectiv, 53%.

Bucureștenii sunt cei mai activi pe internet atunci când ne referim la online shopping, 62% cumpărând cel puțin o dată pe lună. Nici românii din mediul rural nu se lasă mai prejos, 1 din 2 persoane alegând acest mediu pentru a face achiziții.

Informațiile sunt parte a celui de-al doilea val al studiului „Digital ®Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat de EXACT Business Solutions în luna iunie 2018. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, rezidente în mediul urban și rural și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1051 respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul EXACT Business Solutions, care conține peste 50.000 de respondenți, chestionarul fiind administrat online.