Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

CORONAVIRUS |
|

Mai mult de jumătate din populația Japoniei a fost vaccinată complet împotriva Covid-19

Guvernul japonez a anunțat că mai mult de jumătate din populația țării a fost vaccinată complet împotriva Covid-19. Drept urmare, din luna noiembrie, se prevăde o relaxare a restricțiilor sanitare.  
Covid-19,Vaccine,In,Researcher,Hands,,Female,Doctor,Holds,Syringe,And

Japonia a început campania de imunizare a populației la jumătatea lunii februarie, iar în luna aprilie a început administrarea dozelor în cazul vârstnicilor.

Ritmul vaccinărilor a crescut după jumătatea lunii mai și, de atunci, au fost administrate, în medie, 1 milion de doze zilnic. 

Autoritățile se așteaptă ca aproximativ 60% din populație sa fie vaccinată până la finalul lunii septembrie, potrivit Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, care gestionează măsurile Covid-19.

Începând din luna noiembrie, o parte din restricțiile sanitare ar putea fi eliminate, iar persoanele cu schema completă de vaccinare și cele care au rezultat negativ vor putea călători, participa la reuniuni și evenimente mai mari. 

Starea de urgență decretată în Tokyo și alte 18 regiuni a fost prelungită vineri, până la data de 30 septembrie. 

Japonia are o populație de 126 de milioane de locuitori.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii