Cautare
, Contributor

Tech |
|

Mai mult de 225.000 de conturi Apple ale clienților iPhone au fost sparte

Malware-ul KeyRaider a atacat 225.000 de conturi Apple ale clienților iPhone și a reușit să le spargă, anunță CNN Money.
mobil virus

Malware-ul KeyRaider țintește doar telefoanele care au trecut prin procesul jailbreak (echivalentul iOS pentru rootare, adică procesul prin care utilizatorii pot instala aplicații terțe pe dispozitivele lor și să acceseze fișiere care au fost restricționate pe motive de securitate).

Odată infectat cu malware-ul KeyRaider, un iPhone care a trecut prin procesul de,,jailbreak” cedează hackerului informațiile contului său Apple. De asemenea, KeyRaider află informații referitoare la achizițiile efectuate de proprietarul unui cont de App Store și nu mai permite utilizatorului să folosească telefonul, odată ce a fost infestat cu acest malware.

NUMĂRUL DE MALWARE PENTRU MOBILE S-A TRIPLAT

Hackerii care au contribuit la spargerea celor peste 220.000 de conturi Apple au împărtășit informațiile obținute: au uploadat un software prin care utilizatorii puteau descurca iTunes gratuit. Aproximativ 20.000 de persoane au descărcat software-ul care permite să fure fișiere de pe cele 225.000 de conturi sparte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii