Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Magnatul Robert Brockman, acuzat în cel mai mare caz de evaziune fiscală din SUA

Miliardarul din Texas, Robert Brockman, a fost acuzat în cel mai mare caz de evaziune fiscală din istoria SUA după ce colegul său, Robert Smith, s-a întors împotriva lui.  
 aboneaza-te
miliardar arestat

Robert Smith a încercat să evite urmărirea penală pentru el însuși, a declarat Departamentul de Justiție al Statelor Unite, relatează Reuters.

Brockman, directorul executiv în vârstă de 79 de ani al companiei Reynolds și Reynolds, cu sediul în Ohio, a ascuns venituri de 2 miliarde de dolari de la serviciul de venituri interne în decursul a două decenii. Acesta a folosit o rețea de companii off-shore din Insulele Bermude și Federația Sfântul Kitts și Nevis, o țară insulară care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici. 

Compania Reynolds și Reynolds oferă software de management și servicii profesionale dealerilor auto.

Multiple capete de acuzare pentru Brockman

Actul de acuzare susține că Brockman a mers chiar atât de departe încât a stabilit un sistem de e-mail criptat și a folosit cuvinte de cod precum „Permit”, „Red Fish” și „Snapper” pentru a comunica.

De asemenea, Brockman a fost acuzat de un sistem de fraudă a valorilor mobiliare, după ce a cumpărat și a vândut titluri de creanță în propria companie. El se confruntă cu șapte capete de evaziune fiscală, șase capete de nedepunerea rapoartelor care dezvăluie conturi bancare străine și numeroase alte capete de acuzare, inclusiv fraudă bancară, spălare de bani și falsificarea probelor.

„Domnul Brockman s-a declarat nevinovat și așteptăm cu nerăbdare să-l apărăm împotriva acestor acuzații”, a declarat avocatul lui Brockman, Kathryn Keneally.

Un purtător de cuvânt al lui Smith nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Relația de afaceri dintre Brockman și Smith 

Brockman și Smith au o relație de afaceri care datează de la sfârșitul anilor ’90, conform documentelor depuse în legătură cu acordul de non-urmărire penală al lui Smith.

Brockman, care este denumit „Individual A”, a devenit investitor în fondul de capital privat al lui Smith în 2000, mai întâi cu un angajament de 300 de milioane de dolari, iar ulterior a crescut la 1 miliard de dolari.

Ca parte a acordului său de non-urmărire penală, Smith a recunoscut că a folosit un mandatar și un manager corporativ pentru a-și ascunde controlul în patru companii off-shore. O parte din veniturile sale neimpozitate au fost folosite pentru a cumpăra o casă de vacanță în Sonoma, California, proprietăți în Alpi și pentru a finanța cauze caritabile, a spus Anderson. El va plăti taxe și penalități de 139 de milioane de dolari.

„Deși Smith a încălcat intenționat și cu bună știință legea, și-a asumat responsabilitatea și a acceptat o cooperare completă și veridică”, a spus Anderson.

Smith a fondat firma de capital privat Vista Equity Partners și este listat de Forbes ca fiind cel mai bogat investitor de culoare al națiunii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii