Cautare
, Contributor

Forbes Staff

Shopping |
|

Magazinul online de parfumuri și cosmetice Notino a înregistrat venituri de 384 mil. euro, în creștere cu 17% față de 2018

Cifra de afaceri a magazinului online de parfumuri și cosmetice, Notino a crescut cu 17% față de 2018, ajungând la venituri de 384 mil. euro, cu 56 de mil. peste nivelul înregistrat anul anterior.
Magazin Notino, Mega Mall

În anul 2019, compania și-a extins rețeaua de magazine fizice și puncte de ridicare. Notino și-a deschis al doilea magazin în București, în centrul comercial Mega Mall, având în prezent magazine fizice în 9 țări. Compania intenționează să extindă și să modernizeze magazinele fizice existente, să extindă gama de produse, să introducă în funcționare un al doilea depozit și să extindă rețeaua de canale de distribuție în toată Europa, ceea ce va scurta termenele de livrare a comenzilor în peninsula Scandinavă și Marea Britanie, de exemplu. De anul trecut, Notino operează în 24 de țări, după ce și-a extins activitatea în Elveția și Rusia.

„În 2019 am înregistrat vânzări de aproximativ 35 de milioane de unități, comparativ cu 2018, când am vândut 29 milioane de produse. Vorbim despre o creștere anuală de 20%. Cea mai mare pondere au reprezentat-o parfumurile, cu peste 6 milioane de unități vândute”, a declarat Zbyněk Kocián, Director General al companiei Notino.

Anul trecut, Notino a atras 2,1 milioane de clienți noi în Europa, iar cifra de afaceri înregistrată în România a reprezentat 8% din totalul vânzărilor. Cea mai bună zi a anului a fost, ca și în 2018, Black Friday, pe data de 29 noiembrie.

„De Black Friday, am gestionat 100.000 de comenzi și am vândut 400.000 de produse. Clienții noștri au cumpărat aproximativ 280 de produse pe minut”, a declarat Tomáš Hofer, director logistic al companiei Notino.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii