Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Maestro Business Center, clădire de birouri din Cluj-Napoca, business controlat de Horia Ciorcilă, a fost cumpărată de britanicii First Property

First Property Group, fond de investiții britanic, a achiziționat clădirea de birouri Maestro Business Center din Cluj-Napoca, proiect controlat de Horia Ciorcilă, unul dintre principalii acționari ai Băncii Transilvania. Valoarea tranzacției n-a fost anunțată, dar a fost intermediată de Colliers International Romania.
Maestro Business Center

Maestro Business Center este amplasat în zona centrală a Cluj-Napocăi, având printr chiriași Steelcase, IBM, PwC, Hewlett Packard și Global Convergence. Suprafața închiriabilă totală de 6.845 de metri pătrați are în prezent un nivel de ocupare de 100%.

Sunt foarte mulțumit de investiția făcuta de noi și clienții noștri în această clădire de birouri bine amplasată în centrul orașului Cluj-Napoca. Cluj-Napoca este un oraș cu creștere rapidă, care susține atât chiriile, cât și creșterile de capital”, a declarat Ben Habib, Group Chief Executive în cadrul First Property Group.

Cu un stoc de aproape 210.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne și cu livrări de aproape 47.000 de metri pătrați de anunțate pentru 2018, orașul rămâne principalul punct de atracție din afara Capitalei, fiind al doilea cel mai mare centru universitar din țară și având cea mai mare densitate de studenți la nivel național, cu peste 200 de studenți la 1.000 de locuitori, potrivit Colliers.

Comparativ cu Bucureștiul, piața de birouri din Cluj-Napoca este o piață în dezvoltare, dominată de capital local. Potențialul regiunii, însă, este puternic din multe puncte de vedere, iar intrarea fondului britanic prin achiziția Maestro Business Center marchează o schimbare în tiparul investitorilor prezenți și susține buna evoluție a pieței. Acest fenomen va căpăta amploare odată pentru că fundamentele pieței sunt solide, dar și pentru că stocul de clădiri devine competitiv pentru orice alt activ similar din București”, a explicat Anca Svoronos, Senior Associate Investment & Debt Advisory în cadrul Colliers International Romania.

Prin vânzarea Maestro Business Center, Colliers International Romania este prima agenție internațională care intermediază o tranzacție pe piața de birouri dintr-un oraș regional din România, după cele încheiate în București. Printre acestea din urmă se numără achiziția Floreasca Park în 2015 și achizițiile Construdava, Phoenix Tower, Premium Point și Premium Plaza în 2016.

Ne așteptăm ca în viitorul apropiat să se încheie și alte tranzacții de birouri pe piața din Cluj-Napoca. Randamentele sunt atractive, produsele sunt de o calitate foarte bună și cererea este încă puternică, toate acestea creând premisele unei investiții atrăgătoare pentru orice investitor”, a încheiat Anca Svoronos.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii