Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

MAE confirmă decesul românului în Costa Rica

În data de 25 februarie 2015 consulul onorific al României în Republica Costa Rica a informat telefonic Ambasada României la Ciudad de Mexico, în a cărei circumscripţie se află şi Costa Rica, asupra decesului unui cetățean român, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.
avianca

Incidentul a fost semnalat misiunii diplomatice şi de către autorităţile locale competente care au confirmat decesul cetăţeanului român.

Potrivit primelor informaţii obţinute, cetăţeanul român s-ar fi sinucis prin strangulare, în grupul sanitar al avionului. Cetățeanul român se afla la bordul unei aeronave care efectua o cursa între aeroportul Bogota, Columbia, și aeroportul internațional Juan Santamaria din San Jose, Costa Rica. Acesta era însoţit de o femeie de cetăţenie română.

Consulul onorific al României în Costa Rica s-a deplasat în regim de urgenţă la aeroport pentru discuții cu oficiali ai Procuraturii și pentru a acorda asistență consulară cetățenei române care însoţea persoana decedată. Cetățenei române i-au fost luate declarații de către autoritățile locale competente, în prezența consulului onorific, care i-a facilitat traducerea din română în spaniolă.

Au fost întreprinse, în regim de urgență, demersuri de informare a familiei cetățeanului român și de obținere a deciziei acesteia privind repatrierea trupului neînsuflețit.

Atât consulul onorific al României în Republica Costa Rica, cât şi Ambasada României la Ciudad de Mexico menţin cazul în atenţie, păstrează permanent legătura cu autoritățile locale şi vor continua acordarea asistenţei consulară în limita competenţelor legale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii