Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Madrid vrea să ofere pașapoarte de imunitate supraviețuitorilor COVID-19

Oficialii spanioli de la Madrid au reluat dezbaterea privind așa-numitele pașapoarte de imunitate, ca o modalitate de a evita reintroducerea unui blocaj strict, scrie Euronews.  
 aboneaza-te
pasaport de imunitate

Președintele comunității din Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a declarat reporterilor că regiunea dezvoltă pașapoarte de imunitate pentru a fi livrate persoanelor care s-au recuperat cu succes și au anticorpi. Însă nu există un consens în legătură cu acest act la nivel european, nici măcar în Spania.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, în aprilie, asupra folosirii unui astfel de document întrucât nu există dovezi că persoanele care s-au recuperat și au anticorpi sunt protejate de o a doua infectare.

Astfel, persoanele care presupun că sunt imune pot ignora sfaturile de sănătate publică, iar pașapoartele de imunitate ar putea, în schimb, să crească riscul de transmitere continuă.

„Solicităm ca acest document să fie studiat, permițându-ne să demonstrăm cine nu poate și nu va fi infectat”, a continuat Isabel Diaz Ayuso, adăugând: „Este un model pe care Spania și alte țări ar trebui să îl exporte”.

Măsura experimentală urmează să fie aplicată în septembrie. În săptămâna 20-27 iulie, în Spania au fost înregistrate 13.116 de cazuri noi, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătății – o creștere de 66% față de săptămâna anterioară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii