Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

MADR: 3,2 milioane de hectare irigate pentru România în exerciţiul financiar 2021-2027

România și-a propus un nou target în ceea ce privește viitorul exerciţiu financiar 2021-2027: 3,2 milioane de hectare irigate la nivelul întregii ţări, ţinând cont de fondurile substanţiale care vor fi alocate.
 aboneaza-te
shutterstock_1714757392

În cadrul unei întâlniri cu David Saranga, ambasadorul Statului Israel, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a explicat că la nivelul instituției se lucrează la o Strategie de Gestionarea Apei, care se referă la investiţii în infrastructura principală şi secundară de irigaţii, notează Agerpres.

La rândul său, secretarul de stat George Scarlat a afirmat că sunt necesare lucrări de modernizare atât la nivelul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare existente, cât şi la identificarea de soluţii pentru introducerea de noi suprafeţe care vor trebui irigate.

În completare, ministrul Agriculturii a precizat că este nevoie de o analiză în diferite zone în care nu se regăsesc amenajări de îmbunătăţiri funciare, astfel încât să se identifice soluţii pentru preluarea apelor din amonte, cu costuri energetice cât mai reduse.

Așadar, George Scarlat a spus că ţinta la care România îşi doreşte să ajungă în viitorul exerciţiu financiar este de 3,2 milioane de hectare irigate la nivelul întregii ţări, ţinând cont de fondurile substanţiale care vor fi alocate.

La rândul său, ambasadorul Statului Israel a propus să se organizeze întâlniri în viitorul apropiat (seminarii) on-line cu specialiştii din Israel, astfel încât oficialilor şi experţilor români să le fie prezentate soluţii viabile care există pe piaţa din Israel, adaptate specificului ţării noastre.

Legat de această propunere, ministrul Adrian Oros a afirmat că în următoarea lună şi jumătate vor fi finalizate o serie studii ale specialiştilor romani din domeniul irigaţiilor şi apoi se vor putea organiza întalnirile (de exemplu seminar tehnic romano-israelian), astfel încât împreună cu experţii din Israel să se înceapă concret colaborarea în acest sector.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii