Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Madagascar spune că a găsit leacul pentru Covid-19

Președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, spune că un ceai din plante, denumit Covid-Organics și care a fost lansat de Madagascar luna trecută, ar vindeca și chiar preveni Covid-19. În același timp, Rajoelina critică OMS și guvernele occidentale, care și-au exprimat scepticismul în privința ceaiului, acuzându-le că nu doresc leacul pentru că este african.
ceai madagascar profimedia-0521108802

„Acest ceai din plante dă rezultate în șapte zile”, afirmă Rajoelina. „Au fost efectuate teste și două persoane au fost vindecate de acest tratament.”

Mai multe națiuni africane, printre care Tanzania, Congo sau Haiti doresc să achiziționeze acest ceai, deși Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că nu există niciun tratament-minune împotriva infectării cu noul virus, informează BBC.

Băutura, obținută din extract de pelin, a fost lansată după ce a fost testată pe un eșantion de 20 de persoane, pe o perioadă de trei săptămâni. Academia Națională de Medicină din Madagascar a avertizat într-o declarație că „este un medicament pentru care nu există dovezi științifice și care riscă să dăuneze sănătății populației, în special a copiilor,”informează Digi24.

„Multe plante și substanțe sunt propuse fără cerințele minime și dovezi de calitate, siguranță și eficacitate. Utilizarea unor astfel de produse poate pune oamenii în pericol, dând un fals sentiment de securitate și distrăgându-i de la spălarea mâinilor și distanțare fizică, esențiale în prevenirea COVID-19.”, se arată într-o declarație a Organizației Mondiale a Sănătății, din 4 mai.

Covid-Organics a fost dezvoltat de Institutul de Cercetare Aplicată din Madacascar, apreciat pentru descopeririea unor tratamente farmaceutice recunoscute la nivel internațional, cum ar fi Madeglucyl, care poate ajuta la gestionarea diabetului.

Când în ianuarie au apărut pentru prima dată știrile despre o boală misterioasă asemănătoare gripei în China, care nu a răspuns la tratamentul convențional, directorul general al IMRA, doctorul Charles Andrianjara s-a întrebat dacă unele dintre cunoștințele pe bază de plante ale institutului ar putea ajuta la combaterea bolii. „Ipoteza noastră a fost că, dacă am putea trata tusea, dificultățile respiratorii, durerile, febra, atunci am putea trata virusul”, a declarat Andrianjara pentru revista TIME.

Andrianjara a căutat ierburi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, precum și suprimante naturale pentru tuse și febră. De asemenea, institutul studia pelinul dulce, un anti-malarian comun, care arăta semne promițătoare în tratamentul sindromului respirator acut sever (SARS), o altă boală respiratorie cauzată de un coronavirus.

Echipa lui Andrianjara a combinat pelinul cu alte ingrediente pentru a crea un ceai din plante pe care l-a dat pacienților testați pozitiv. „Am început cu unul, doi [pacienți] și am constatat că le-a redus simptomele cu adevărat”, spune el. „S-au recuperat repede.” Institutul nu a efectuat studii sau teste formale. Evaluarea lui Andrianjara provine doar din observarea reacțiilor câtorva pacienți în afara unui cadru controlat.

Directorul regional al OMS pentru Africa, Dr. Matshidiso Moeti, a solicitat o testare riguroasă a ceaiului, care va fi vitală pentru credibilitate, potrivit Digi24.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii