Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Macron: Ajutor pentru Liban după explozie

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns joi în Liban la două zile după explozia devastatoare din Beirut care a ucis 145 de persoane și a generat un șoc seismic puternic.
Explozie Beirut Liban

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns joi în Liban la două zile după explozia devastatoare din Beirut care a ucis 145 de persoane și a generat un șoc seismic puternic, informează Reuters.

Președintele francez a făcut un apel către toți cei care ar putea da o mână de ajutor, să se alăture celor din Liban pentru a trece peste această nenorocire. Zeci de persoane sunt încă date dispărute după explozia de marți care a avut loc în port, iar 5.000 de oameni au fost răniți. Mai mult, un sfert de milion de oameni au rămas fără adăpost.

Explozia a lovit puternic o națiune deja suficient de zdruncinată ce criza economică declanșată de pandemia de coronavirus.

Vizita președintelui Franței este prima vizită a unui lider străin imediat după explozie. El a promis că va ajuta la plănuirea ajutorului internațional pentru Liban. Cu toate acestea, Macron a spus că guvernul din Liban trebuie să implementeze reforme economice și metode de a opri corupția.

“Dacă aceste reforme nu vor fi făcute, Libanul va continua să sufere”, a spus Macron după ce s-a întâlnit cu omologul său libanez Michel Aoun pe aeroportul din Beirut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii