FacebookTwitterLinkedIn

Costul investiției se ridică la valoarea de 15 milioane de euro și va fi finanțat atât din fonduri proprii, cât și dintr-un credit de investiții pe termen lung oferit de Alpha Bank România.

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp și va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum și diverse clădiri tehnice. Aceste construcții se vor situa pe o suprafață de teren de 50.000 mp, pe care se are în vedere o extindere viitoare.

„Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general și ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferențiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă și adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. Macromex este unul dintre acei jucători agili, cu abilitățile necesare pentru a construi atât pe piețe mature, cât și noi, produse și branduri relevante, echipe și infrastructură de top. Astfel, această investiție vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice și de distribuție”, a punctat Albert Davidoglu, CEO Macromex, într-un comunicat remis la redacție.

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleti în zona de temperatură de -24 grade Celsius și de 2.200 de paleți în zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu câte șapte, respectiv trei porți de andocare prin intermediul cărora vor putea circula peste 3000 paleți IN/OUT zilnic.

De asemenea, în interiorul depozitului vor exista zone de pregătire a comenzilor de livrat către clienti, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.