Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Machiajul pentru birou: 7 greseli de evitat

Rutina de make-up pentru locul de muncă poate fi adesea o provocare. Majoritatea doamnelor și domnișoarelor aleg un machiaj discret, cu nuanțe nude sau pastel pentru un finisaj natural și cu un luciu plăcut. Uneori îți dorești să ieși din anonimat și să porți un machiaj care-ți scoate în evidență personalitatea și frumusețea pe de-o parte, dar vrei să păstrezi și un look profesional pe de altă parte.

Dacă vrei un machiaj deosebit pentru birou, care să îți pună în lumină cele mai frumoase trăsături, atunci găsești aici produsele de care ai nevoie! Consultă lista următoare pentru a ști ce greșeli comune să eviți!

 

Nu ai grijă de pielea ta

Înainte de aplicarea machiajului de zi, de birou, de seară sau pentru evenimentele speciale din viața ta, este important să ai o rutină impecabilă de curățate și îngrijire a tenului. 

Demachiază-te dimineața și seara, aplică un toner și o cremă hidratantă zilnic și, cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, folosește o mască cu proprietăți benefice tenului tău. Datorită acestei rutine, chipul va fi catifelat, cu mai puține imperfecțiuni și pregătit pentru make-up.

 

Nu folosești lumina corectă

Atunci când aplici machiajul, fie acesta pentru ten, ochi sau buze, este important să te fardezi la o lumină cât mai apropiată de cea naturală. În caz contrar, există posibilitatea să aplici o cantitate mai mare de produs, iar chipul tău să nu aibă un aspect estetic plăcut: fondul de ten putând fi mai închis la culoare spre deosebire de pielea ta sau fardul de ochi să fie mai puternic decât ți-ai fi dorit.

 

Nu dai importanță sprâncenelor tale

Există două cazuri: ori uiți să le machiezi, ori aplici prea mult fard pe acestea. Este foarte important să acorzi atenție sprâncenelor deoarece ele îți oferă mimică și expresivitate. Chiar și dacă aplici un strat subțire de fond de ten, vei simți nevoie să definești sprâncenele! Pe de altă parte, nu trebuie să le încarci cu foarte mult fard, deoarece ai nevoie de un machiaj discret, nu unul de seară!

 

Folosești ruj puternic în fiecare zi

Pentru machiajul de zi cu zi la locul de muncă este recomandat să aplici un ruj sau un gloss de buze în nuanțe nude sau pastel: oranj, roșu, bej, sau roz. Cu toate acestea, pentru evenimentele speciale, precum ședințele, conferințele sau întâlnirile cu asociații, ai putea purta un ruj impresionant, care să-ți scoată în evidență cele mai frumoase trăsături și să ai un look feminin și profesional.

 

Folosești prea mult contur

Conturul feței este excelent pentru machiajul de seară, în care vrei să-ți scoți în evidență trăsăturile seducătoare și frumoase, însă pentru machiajul de zi cu zi, de la birou, este recomandat să trasezi o linie fină de machiaj, pentru a defini natural chipul.

 

Renunți la blush

Blush-ul este unul dintre produsele de make-up care oferă chipului tău vitalitate, optimism și tinerețe. Alături de linia fină de contur, aplică un blush roz pastel sau nude ca să îți pui în evidență pomeții. În caz contrar, fardul tău va arăta incomplet.

 

Te machiezi la locul de muncă

Dacă simți nevoia să retușezi machiajul, încearcă să nu faci acest lucru la birou deoarece nu este un comportament care dă dovadă de profesionalism. În cazul în care te grăbești dimineața, însă vrei să ai un look plăcut pe întreaga zi, atunci aplică rapid o cremă hidratantă, fondul de ten sau direct o cremă BB, mascara și un ruj nude în oglinda de la toaleta locului de muncă, nu în birou!

Ține cont de aceste sfaturi și reguli pentru machiajul de birou ca să poți evita cele mai frecvente greșeli. Alege produsele de make-up potrivite pentru tenul tău, dar și în funcție de nuanța ochilor – în special pentru fardul de pleoape, și cu siguranță vei fi în centrul atenției atunci când stai de vorbă cu colegii!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii