FacebookTwitterLinkedIn

În fața riscului de penurie observat în Franța, Bernard Arnault, directorul general al grupului, a solicitat filialei de parfumuri și cosmetice ale LVMH să își mobilizeze capacitățile de producție pentru fabricarea și oferirea spitalelor franceze cantități semnificative de gel hidroalcoolic.

Începând cu această săptămâna, LVMH Va produce gel dezinfectant în cele 3 mari fabrici ale sale care produc Parfums Christian Dior, Guerlain și Parfums Givenchy, situate, respectiv, în Saint-Jean de Braye, Chartres și Beauvais. Această inițiativă va fi menținută „atât timp cât este necesar”, potrivit grupului. Douăsprezece tone de produs vor fi produse în această săptămână, apoi mai multe în săptămânile următoare.

LVMH intenționează astfel să contribuie la efortul cu care se confruntă riscul lipsei de produse de sănătate găsite în Franța, „și să permită cât mai multor persoane să continue să adopte acțiunile corecte pentru a se proteja de răspândirea virusului”.

LVMH nu este singurul grup mare care și-a oferit ajutorul în lupta împotriva coronavirusului. Grupul farmaceutic Sanofi a anunțat crearea unui fond special pentru „susținerea efortului de cercetare al echipelor AP-HP” mobilizat în fața epidemiei, pe care compania de investiții Tikehau Capital o va face, la rândul său, o donație dintr-o sumă nedezvăluită.