Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Travel |
|

Luxury Safari

Cuvântul safari are două semnificații: expediție de vânătoare și raliu automobilistic, ambele pe continentul african. Dar cum ar fi să privești un safari ca pe o excursie în locuri mai puțin cunoscute, unde să te bucuri de o faună extraordinară sau de poveștile localnicilor?
shutterstock_1036412818

Acvariul lumii

Un safari nu înseamnă doar păduri, dune de nisip sau animale periculoase. Un safari reușit poate fi și pe apă. Sea of Cortez este o mare marginală care desparte peninsula Baja California de teritoriul mexican. Golful este un paradis al păsărilor migratoare și unul dintre cele mai diverse medii marine de pe glob. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO, iar Jacques Cousteau l-a numit „acvariul lumii“. Explorările pot fi făcute pe apă cu caiacul, cu barca cu vâsle sau cu schiful, dar și subacvatic. Itinerarul oferă surprize deosebite: scufundări printre leii-de-mare sau printre rechinii-balenă, o specie blândă, care nu-ți pun viața în pericol. O plimbare de-a lungul arhipelagului îți dă șansa să observi, îndeaproape, Gray Whale, o specie de balenă care trăiește în Pacificul de Nord, sau Mobula Rays, un pește cartilaginos, care, atunci când sare deasupra apei, îți dă impresia că zboară. Așadar, dacă ești un pasionat al oceanelor, acest safari ar putea fi următoarea destinație.

Mowgli Land

India este o destinație excelentă pentru safari, dat fiind numărul mare de parcuri naționale de pe teritoriul său. Dar Kanha National Park este special, pentru că este locul care l-a inspirat pe Rudyard Kipling să scrie Cartea Junglei. Înființat în 1955, Kanha este una dintre cele mai pitorești rezervații naturale din India. Dacă ești curajos și te vei aventura prin pădurile de bambus, te vei bucura de o faună deosebită. Kanha găzduiește peste 300 de specii de păsări și 22 de specii de mamifere mari. Atracțiile cele mai importante sunt tigrul bengalez și cerbul de Barasingha, un animal extrem de rar. Dar leoparzii, câinii sălbatici, vulpile, hienele, mistreții și șacalii te întâmpină la tot pasul. Pentru că este un loc foarte cunoscut, posibilitățile de petrecere a timpului sunt diverse: pe lângă nenumărate trasee de explorare a parcului, găsești locuri de campare și de picnic, dar și magazine de unde poți cumpăra suvenire și produse artizanale.

Lapland Safari

Dacă îți dorești o experiență unică pe tărâmuri înghețate, un safari aproape de Cercul Polar este alegerea perfectă. Kiruna, cea mai nordică localitate din Suedia, situată în provincia Lapland, este locul unde un safari arctic devine posibil. Dacă te aventurezi, o să descoperi natură virgină, o să admiri Aurora Boreală sau o să înveți the art of mushing dog team. Cu alte cuvinte, la Polul Nord trebuie să știi cum să stăpânești o haită de câini care trage sania. Itinerarul presupune și pescuitul la copcă, iar ghizii îți vor arăta cum să faci o gaură în gheață, iar mai apoi cum să urmărești firul undiței sub apă. De asemenea, vei asculta istoria și poveștile crescătorilor de reni, precum și viața lor actuală. Dacă ai noroc, poți vedea cocoșul de munte, cea mai mare pasăre de tundră, sau urme, pe zăpadă, de lup polar sau de linx. Dacă nu aveai planuri pentru iarnă, zăpezile suedeze te așteaptă.

Old dunes

Namibia, țara botezată după numele celui mai vechi deșert din lume – Namib, îți poate oferi acel safari visat de mulți, cu dune de nisip care par fără sfârșit și cu soare dogoritor. Traseele trec prin zone foarte puțin exploatate, precum Skeleton Coast, un loc stâncos care poartă urme ale unor naufragii istorice și care găzduiește șacali sau Palmwag, acolo unde a trăit ultimul rinocer negru. Fauna este spectaculoasă și vei întâlni elefanți, girafe, lei, hiena brună, gazele, impala și antilope. Exact ca într-un documentar de pe Animal Planet. Organizatorii pun la dispoziție locuri de cazare și campare în mijlocul deșertului, dar și posibilitatea de a te întâlni cu localnici, vânzători sau pescari, care sunt dornici să stea la povești despre tradiții și istorie. Dincolo de aventura printre animale sălbatice, Namibia este un stat foarte bogat din punct de vedere cultural și îți poate oferi experiențe unice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii