FacebookTwitterLinkedIn

Este prima oară când românii pot opta pentru tarife diferenţiate în cadrul programului “Litoralul pentru toţi”, în funcţie de  zona de litoral aleasă.  Astfel,  între Nord (Constanţa – Mamaia – Eforie) şi Sud,  diferenţa e de până la 46 de lei,  în cazul hotelurilor de o stea, şi  de 136 lei la cele de 5 stele.

Până pe 15 iunie, ANAT, Asociaţia Litoral-Delta Dunării, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.) şi patronatele de pe Litoral propun pentru zonele Constanţa – Mamaia – Eforie tarife între 205 lei pentru 6 nopţi de persoană la un hotel de 1 stea fără mic dejun  şi 605 lei / 6 nopţi pentru o persoană la hotel de 5 stele, cu mic dejun inclus. In plus, doar în această zonă a litoralului turiştii pot opta pentru All Inclusive, care asigură toate cele 3 mese în regim bufet, băuturi, precum şi acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă. Tarifele pentru sejururi All Inclusive de 5 nopţi se situează între 765 lei de persoană (5 nopţi) la hotel 3* şi 985 lei la hotel de Hotel 5*.

In aceeaşi perioadă, tarifele pentru sudul litoralului (Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) pornesc de la 159 lei pentru un sejur de 6 nopţi pentru o persoană la hotel de o stea fără mic dejun şi cresc exponenţial, în funcţie de confort, până la 469 lei la un hotel 5 stele, cu mic dejun.

Turiştii care cumpără acest tip de pachet primesc şi un voucher de atracţii, prin care beneficiază de intrare gratuită la mai multe obiective turistice: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Stiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria. 

Programul “Litoralul pentru toţi” a înregistrat de la an la an un trend ascendent, fiind acum unul dintre programele favorite ale publicului consumator de vacanţe”, suţine Lucia Nora Morariu, Presedinte ANAT. „Litoralul All Inclusive” este un concept care a intrat în preferinţele publicului autohton”, adaugă şi Marius Usturoiu, preşedinte Comisia de Turism Intern ANAT, deoarece „în afara costurilor de transport, turiştii nu trebuie să mai cheltuiască suplimentar pentru a avea acces la un pachet de servicii integrate.” 

Listele cu structurile de cazare înscrise în program şi agenţiile care vând acest program sunt disponibile pe site-urile programului: www.anat.ro/minipreturi/litoral/www.asociatia-litoral.rowww.fptr.ro .