FacebookTwitterLinkedIn

Red Granite Pictures, compania care a produs filmul, cofondată de fiul vitreg al premierului Malaeziei, a anunţat în septembrie că a ajuns la un acord cu guvernul american, dar fără să dezvăluie suma.

Potrivit unor documente depuse la un tribunal din California, miercuri, Red Granite Pictures a stabilit acorduri şi în privinţa unor acuzaţii care au fost lansate în legătură cu alte două filme –  „Daddy’s Home” şi „Dumb and Dumber To”.

Procurorii americani au susţinut că cele trei filme au fost finanţare de Reg Granit folosind bani din fondul 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lansat în 2009 de Najib Razak, prim-ministrul Malaeziei.

Najib Razak nu a fost subiectul niciunui proces, dar mai mulţi asociaţi ai săi, printre care fiul său vitreg, Riza Aziz, au fost acuzați de procurorii americani. Najib Razak şi Riza Aziz au respins acuzaţiile.

Red Granite va plăti în trei tranşe guvernului american: 30 de milioane de dolari în termen de 30 de zile, apoi 20 de milioane de dolari în următoarele 180 de zile, şi 10 milioane de dolari în următoarele 180 de zile.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – FEBRUARIE 2018

Filmul “Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Socorsese, a fost produs în 2013 de Red Granite Pictures, avându-i în distribuție pe Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey și Margot Robbie.

A fost nominalizat la cinci categorii la Premiile Oscar 2014 și Leonardo DiCaprio a câștigat Globul de Aur 2014 pentru cel mai bun actor în rol principal.