Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Lupta împotriva terorismului şi combaterea şomajului sunt primele pe lista de priorităţi ale europenilor

Lupta împotriva terorismului ar trebui să fie preocuparea principală a UE, urmată de combaterea șomajului, conform răspunsurilor date de participanții la un sondaj special de tip Eurobarometru, comandat de către Parlamentul European şi publicat vineri, 1 iulie 2016.
 aboneaza-te
parlamentul european

Alte domenii în care cetăţenii doresc mai multă implicare a UE sunt combaterea evaziunii fiscale, migrația, protejarea frontierelor externe și a mediului.

Sondajul la nivel UE a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 27.969 de persoane între 9 și 18 aprilie. Rezultatele consemnează diferenţe mari de la o ţară la alta pentru anumite domenii.

Combaterea terorismului (82%) și a șomajului (77%) sunt considerate priorități de către europeni. Circa 40% dintre participanți consideră că riscul unui atac terorist este ridicat.

Cele trei măsuri propuse de către Parlamentul European pe care europenii le consideră cele mai urgente sunt abordarea finanțării grupurilor teroriste (42%), combaterea rădăcinilor terorismului și a radicalizării (41%) și întărirea controlului frontierelor externe ale UE (39%).

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR LA NIVEL URBAN – IUNIE 2016

În plus, 75% dintre participanții la sondaj doresc mai multă acțiune la nivelul UE pentru combaterea evaziunii fiscale, 74% vor mai multe măsuri comune în domeniul migrației, 71% mai multe acțiuni pentru protecția frontierelor externe ale UE și 67% au cerut să se facă mai mult pentru protejarea mediului.

Trei sferturi dintre europeni (74%) consideră că lucrurile care îi unesc sunt mai importante decât cele care îi despart.

Marea majoritate a participanților la sondaj au spus că UE ar trebui să intervină mai mult decât o face în momentul de față.

Doar 19% dintre români consideră ridicat riscul unui atac terorist

Majoritatea românilor consideră că UE ar trebui să intervină mai mult în toate cele 15 domenii despre care au fost chestionați, în special în combaterea șomajului (82%) și lupta împotriva terorismului (82%), în lupta împotriva evaziunii fiscale (79%) și în abordarea migrației (75%).

În România, numai 19% dintre participanții la sondaj au răspuns că riscul unui atac terorist este ridicat (față de 40% în UE).

Circa 32% dintre români consideră că terorismul poate fi combătut mai bine la nivel național, față de 27% care consideră că acesta poate fi abordat mai bine la nivel global și 24% la nivel european.

TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL NAȚIONAL – IUNIE 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii