Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Lungmetrajul românesc „Câini” a câștigat TIFF 2016

Filmul „Câini”, al regizorului Bogdan Mirică, este câștigătorul competiției oficiale a TIFF. Premiul i-a fost înmânat regizorului sâmbătă seara de ministrul Culturii, Corina Șuteu, în cadrul Galei de închidere, care a avut loc la Teatrul Național din Cluj-Napoca, informează AGERPRES.
 aboneaza-te
Bogdan-Mirica_cainii

Filmul „Câini” a fost singura peliculă românească din competiția TIFF din acest an, iar premiul are o valoare de 15.000 de euro.

Corina Șuteu, Ministrul Culturii, care a prezentat câștigătorul Trofeului „Transilvania”, a declarat, sâmbătă seara, pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca, la Gala de închidere a TIFF, că filmul „Câini”, regizat de Bogdan Mirică, arată „un adevărat talent”.

La rândul său, regizorul Bogdan Mirică (foto) le-a mulțumit părinților săi pentru că l-au lăsat să „hălăduiască” și nu l-au constrâns în anumite direcții, că l-au lăsat să greșească, să fie confuz, să își schimbe drumul în viață chiar și la 30 de ani, pentru că acest gen de libertate l-a dus și către filmul pe care l-a făcut și care a câștigat trofeul TIFF.

În cadrul Galei, un Premiu Special, numit „Trofeul Transilvania 15”, și creat cu doar cu puțin timp înaintea Galei a fost acordat regizorului Cristi Puiu pentru filmul „Sieranevada”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii