FacebookTwitterLinkedIn

Luminor Bank și IBM au anunțat miercuri, 27 ianuarie, semnarea unui nou contract prin care IBM Services va sprijini Luminor să își accelereze transformarea digitală și să își consolideze procesele de securitate. Contractul, semnat în luna decembrie are în vedere o durată de cinci ani.

Acest parteneriat este esențial pentru Luminor pe măsură ce întrăm în următoarea etapă de creștere a programului nostru de transformare; lucrând cu IBM ne putem îmbunătăți în mod semnificativ agilitatea noastră tehnologică și putem accelera digitalizarea afacerii. Migrarea către IBM Cloud pentru Servicii Financiare ne poate permite să îmbunătățim produsele și serviciile noastre pentru clienți și să venim cu produse bancare globale inovatoare pe piață”, a declarat Peter Bosek, CEO Luminor.

Luminor va crea o nouă platformă digitală că bază pentru creșterea viitoare a băncii și dezvoltarea inovației digitale într-un mediu IT agil și axat pe conformitate. Platforma va rula pe IBM Cloud pentru Servicii Financiare care implică un set de cerințe de securitate și control al conformității (IBM Cloud Framework for Financial Services), arată comunicatul de presă emis astăzi.

IBM vine cu zeci de ani de experiență în industrie și leadership în materie de securitate pentru a ajută Luminor să își transforme operațiunile și să aducă experiențe inovatoare clienților săi”, a declarat Howard Boville, vicepreședinte senior, IBM Hybrid Cloud. „Prin adoptarea soluției IBM Cloud pentru Servicii Financiare, Luminor va putea avea o abordare holistică a securității și să răspundă cerințelor de conformitate în domeniu, mențînând în același timp accentul pe inovație și creșterea afacerii în beneficiul clienților săi.”