Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Lukașenko închide granițele cu Polonia și Lituania

Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a decis să închidă granițele cu Polonia și Lituania, după șase săptămâni în care este contestat prin proteste de amploare.  
Alexander Lukashenko

Protestatarii solicită demisia lui Aleksandr Lukașenko care a fost reales în funcția de președinte acum șase săptămâni. Liderul însă consideră că acest val de proteste este condus de Occident și vine pe fondul unor critici din partea Statelor Unite și a Uniunii Europene. De aceea, Lukașenko a decis să închidă granițele cu Polonia și Lituania, relatează Euronews.

“Suntem forțați să retragem trupele de pe străzi, să punem armata în alertă și să închidem frontiera de stat în vest, în primul rând cu Lituania și Polonia”, a spus Lukașenko. De asemenea, președintele a subliniat că frontiera Belarusului cu Ucraina va fi consolidată.

Protestele au început imediat după alegerile prezidențiale din 9 august când Aleksandr Lukașenko a obținut un al șaselea mandat, deși adversarii lui susțin că rezultatele au fost manipulate.

“Am organizat alegeri pe baza constituției și legilor țării noastre și nu avem nevoie de recunoaștere de la nimeni”, a mai spus Lukashenko, ca răspuns la faptul că liderii UE nu aprobă rezultatele alegerilor din Belarus.

Lukașenko nu a făcut nicio mențiune legată de Letonia, o țară membră NATO, la fel ca Polonia și Lituania. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii