Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Ludovic Orban “Dacă rata de infectare creşte, s-ar putea carantina anumite zone din Capitală”

Premierul Ludovic Orban spune că nu exclude posibilitatea ca în Capitală să fie instituită carantinarea.  
 aboneaza-te
coronavirus masca de protectie covid 19 shutterstock_1722270613

Premierul a precizat că dacă rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori, elevii şi profesorii vor continua şcoala online, scrie MediaFax.

Dacă e depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi se vor păzi de infectare”, a spus Orban.

La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei ce înseamnă trecerea la scenariul roşu şi anume învăţământ online”, a spus premierul.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 3.517 sunt cazuri noi de persoane infectate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii