Cautare
, Contributor

Forbes.com

Educaţie |
|

Lucruri pe care nu ar trebui să le zici la lucru

shutterstock_150400151.jpg
“Cuvintele contează", spune Darlene Price, autorul “Well Said”. "Ele sunt o componentă cheie de comunicare persuasivă.  Indiferent de public, subiect , sau industrie , sau dacă ne referim la o prezentare clasică, o conversație, discuție telefonică, sau o întâlnire online, un lider folosește mereu limbajul pentru a influența mintea cuiva, în scopul de a obține un anumit rezultat. Aşadar, cuvintele sale îndeamnăoamenii să-l urmeze”.

Prin urmare, dacă dorești să fii perceput ca un lider la locul de muncă, un început potrivit ar fi alegerea în mod deliberat a unor cuvinte și fraze puternice pentru tine și pentru alții, folosirea unui limbaj care captivează și motivează, precum și inspiră claritate, încredere și credibilitate, adaugă ea .

Într-un loc de muncă în care angajatorii trebuie să fie proactivi, competitivi, și eficienţi, angajații care folosesc expresiile de mai jos vor risca înlocuirea cu alți angajați care transmit o atitudine mai pozitivă, spirit de colaborare, un comportament proactiv și mai professional. Iată cele unsprezece lucruri pe care, conform Forbes.com, nu ar trebui să le spui la lucru:

1. "Nu e corect": A primit o mărire de salariu, dar tu nu ai primit? El a fost recunoscut, dar tu nu ai fost? Nedreptățile se întâmplă la locul de muncă în fiecare zi. Fie că este o problemă îngrijorătoare la locul de muncă sau o problemă serioasă pentru planetă, metoda de a evita această frază este de a fi proactiv, nu de a te plânge." În schimb, documenteazăfaptele, construieşte un caz și prezintăun argument inteligent persoanei sau grupului relevanți în luarea acestei decizii.

2. “Asta nu e problema mea", "Asta nu e treaba mea" sau "Eu nu sunt plătit destul pentru asta": Dacă ați cerut cuiva ajutor și persoana ar răspunde cu una din frazele de mai sus, cum te-ai simti şi ce ai spune despre el sau ea?", ÎntreabăPrice. "Indiferent de cât de incomodăsau nepotrivităe o cerere, este probabil importantăpentru altăpersoană, altfel nu ar fi fost solicitatădeloc. Prin urmare, ca membru al echipei, o prioritate de top este să ai grijă şi de succesul altora.”

“Acest lucru nu înseamnă că trebuie să spui da mereu, dar trebuie săfii diplomat atunci când spui nu", adaugă Price. "De exemplu, dacășeful tău emite o cerere nerezonabilă, spune în schimb," Eu sunt bucuros să vă ajut. Având în vedere sarcinile mele actuale de A, B, și C, aceasta nouă solicitare va lua prioritate sau nu? "Această formulare comunică în mod clar cat ai deja de lucru, amintindu-i șefului tău și de necesitatea stabilirii unor așteptări realiste."

3. “Nicio problemă”: Replica corecta ar fi “cu plăcere”. Astfel, se implică faptul că aceasta a fost o plăcere pentru tine să ajuți persoana respectivă, și veți primi aprecierea lor", spune Price." Deși ocazional fraza "nicio problemă" chiar intenționează să comunice acest lucru, acesta neagă de fapt aprecierea persoanei și implică idea ca ar fi putut fi o problemă în alte împrejurări. "În situații de afaceri și sociale, veți fi astfel perceput în mod pozitiv ca fiind manierat și grijuliu.”

4. "O să încerc": În discursul tău, mai ales cu liderii seniori, înlocuirea termenului "a încerca” cu "a voi". Percepția asupra dumneavoastră va fi serios îmbunătățită.

5. "E leneș" sau "Nu-mi place această companie": Astfel de etichete sau remarci pot dăuna serios carierei dumneavoastră. "Nu numai că dezvăluie imaturitate, dar este și un limbaj nepotrivit în mediul profesional.” Evită să faci declarații urâte, jignitoare, care se vor reflecta inevitabil negativ asupra ta. Dacă aveți o plângere reală despre cineva sau ceva, comunicati problema cu tact, atenție și neutralitate.

6. "Dar am făcut întotdeauna lucrurile în felul acesta": “Astfel este negate inovația și gândirea creativă a angajaților", spune Price. Dintr-o singură lovitură, această frază dezvăluie ca ești opusul: blocat în trecut, inflexibil și închis la minte. "Spune în schimb: Wow, asta este o idee interesantă" sau "asta-i o abordare diferită. Să discutăm argumentele pro și contra".

7. “Asta e imposibil" sau "Nu pot face nimic": Serios? Ești sigur că te-ai gândit la fiecare soluție posibilă si lista este acum epuizată? "Atunci când faci greșeala de a spune aceste fraze negative, cuvintele tale transmit o viziune pesimistă", spune Price. "Această abordare este rareori folositoare la locul de muncă. Angajatorii observă, recunosc și promoveaza o asemenea atitudine. În ciuda circumstanțelor dificile, gândește-te cum poți contribui la această situație." În schimb, încercați ceva de genul: "Voi fi bucuros să verific din nou" sau "Hai să discutăm ce este posibil în aceste condiții".

8. "Ar trebui să ai…" sau "Ai fi putut avea…”: Probabil ca nu ai fi încântat dacă cineva spune: "Ar fi trebuit să-mi fi spus despre acest lucru mai devreme" sau "Ai fi putut încerca un pic mai mult”. Spune în schimb: "Data viitoare, pentru a asigura o planificare corectă, vă rugăm să aduceți aceasta la cunoștință imediat" sau: "În viitor, eu recomand… "

9. "As putea gresi, dar …" sau "Acest lucru poate fi o idee proastă, dar…"  Aceste fraze sunt cunoscute sub numele de decontare, explică Price. Ele diminuează impactul a ceea ce urmează și îți reduc credibilitatea." Trebuie sa elimini orice frază care diminuează semnificația a ceea ce spui”

10. "Nu crezi?" Această frază este de obicei cunoscută sub numele de validare – căutarea de acoperire a riscului prin utilizarea de cuvinte prea precaute” spune ea. "Dacă într-adevăr se solicită aprobarea sau validarea, aceste fraze sunt potrivite. Cu toate acestea, în cazul în care obiectivul tau este de a comunica un mesaj încrezător și de a-I convinge pe oameni să te urmeze, trebuie să vorbești cu mai multă certitudine". De exemplu, un bancher nu va zice: "Aceasta este o modalitate buna de a investi banii, nu crezi? Voi proceda, dacă e în regulă cu tine". În schimb, probabil va zice ceva de genul: "Această strategie este o investitie ințeleaptă, care oferă beneficii pe termen lung. Cu aprobarea dumneavoastră, voi vira banii azi."

11."Nu am timp pentru asta acum” sau "eu sunt prea ocupat": "Chiar dacă aceste afirmații sunt adevărate, nimeni nu vrea să se simtă mai puțin important decât ceva sau altcineva", spune Price. Pentru a stimula relații pozitive și pentru a transmite empatie, spune în schimb: “Aș fi fericit să discut asta cu tine, după întâlnirile de dimineață. Pot să trec pe la birou în jurul orei 13? "

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii