FacebookTwitterLinkedIn

Autorul celui mai bun afiș va câștiga 3.000 de euro din partea orașului Ljubljana, în timp ce festivalul Golden Drum îi va oferi câștigătorului ocazia de a participa la ediția din 2017 a festivalului, acoperind costurile de participare.

Autorii locurilor doi și trei vor fi, de asemenea, recompensați cu șansa de a participa la Golden Drum 2017.

Proiectele pot fi înscrise în perioada 22 august – 15 septembrie 2016. Juriul concursului Ljubljana Poster Award va fi anunțat în zilele următoare.

Ljubljana este orașul sporturilor

Numărul iubitorilor de sport din Ljubljana crește în fiecare an, iar participarea la evenimente sportive, precum maratonul din Ljubljana, marșul de-a lungul gardului de sârmă ghimpată, Three Member Team Run și maratonul Franja, a crescut într-un ritm alert.

Prin aceste noi evenimente, Ljubljana devine tot mai recunoscută la nivel internațional, găzduind evenimente sportive de amploare, precum Campionatul European de Baschet (2013), Campionatul Mondial de Judo pentru Juniori, Campionatul Mondial de Canoe Slalom și Campionatul Mondial de Ciclism Rutier pentru Amatori (2014).

Ljubljana dispune de numeroase complexe și zone sportive.

În 2010, UEFA a clasat stadionul de fotbal Stožice în top 3 cele mai frumoase stadioane din Europa. În 2013, noua Casă a Sporturilor a fost inaugurată la Breg (Hiša športa naBregu) iar în 2015, cea mai veche piscină a orașului, Kolezija, a fost complet renovată.

În același an a fost inaugurat și Centrul de Gimnastică Ljubljana.

Administrația orașului se implică activ în educația fizică a preșcolarilor și a elevilor, a studenților și adulților prin programe anuale sportive.

Locuitorii orașului sunt încurajați să își petreacă timpul liber într-un mod cât mai activ, având la dispoziție multe spații verzi și zone de recreere. Parcurile și zonele de agrement recent deschise au fost primite cu mult entuziasm de locuitorii orașului din toate generațiile și sunt frecvent vizitate.

Brief-ul concursului Ljubljana Poster Award 2016

Participanții la concurs trebuie să creeze un poster care să prezinte Ljubljana drept un oraș al sporturilor, în numeroasele sale spații verzi.

Afișul are scopul de a încuraja rezidenții și vizitatorii orașului să participe la activități sportive în natură, Ljubljana având numeroase spații verzi – peste 542 de metri pătrați/locuitor. De asemenea, orașul dispune de 90 de hectare de spații verzi dezvoltate din zone degradate și refăcute.

În strategia de comunicare, orașul vrea să se concentreze pe activități precum jogging, hiking, ciclism, fitness în aer liber, canotaj, vâslire, înot, sporturi urbane, golf, tenis, volei de plajă, baschet și fotbal. Design-ul propus trebuie să permită realizarea unei serii de afișe și să fie adaptat pentru mai multe canale de comunicare (digital media, machete print, etc.).

Mai multe detalii despre concurs: http://www.goldendrum.com/en/competition/off-drum-competition/