FacebookTwitterLinkedIn

Lucrările de construire la Unirii View au început în octombrie 2016 și vor fi finalizate în al doilea trimestru al anului 2018. Construcția avansează în ritm susținut, aproximativ 60 de oameni lucrând pe șantier în fiecare zi. În prezent, lucrările la fundație se apropie de final, turnarea pereților mulați și a celor de sprijin fiind deja încheiată, în timp ce lucrările generale de excavare sunt în plină desfășurare. Lucrările la parcarea subterană, care reprezintă prima etapă a dezvoltării, vor continua în următoarele trei luni, clădirea urmând să depășească nivelul solului în luna iulie. Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art, una dintre cele mai vechi și mai renumite companii de construcții din București.

Citește un articol despre hub-ul office Centru, în care este situată Unirii View

Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la trei minute de mers pe jos de Piața Unirii, Unirii View are o suprafață totală de 26.880 de metri pătrați si o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați. Clădirea va avea 19 niveluri supraterane, (incluzând parterul, 17 etaje pentru birouri, precum și penthouse-ul tehnic), plus o parcare subterană cu trei niveluri. Investiția totală este estimată a fi în jurul sumei de 33 de milioane euro.

“Unirii View va fi cel mai important proiect nou din Piața Unirii, o zonă recunoscută drept Kilometrul 0al Bucureștiului în ceea ce privește transportul în comun și conexiunile cu celelalte zone ale orașului. Viziunea noastră este de a dezvolta un proiect-destinație, pe care multe companii cred că l-au așteptat:un spațiu modern în centrul orașului, unde chiriașii iși pot crește afacerile, își pot inspira echipele și construi brand-urile, toate acestea în timp ce asigură echilibrul între muncă și viața personală. În acest scop, oferim o atenție sporită confortului viitorilor ocupanți, precum și sustenabilității clădirii; pentru toate aceste motive, am decis să aplicăm pentru una dintre cele mai stricte certificări verzi existente”, spune Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.

PayPoint România, 1.300 mp în Charles de Gaulle Plaza

Unirii View este prima clădire din România ce a aplicat pentru certificarea BREEAM conform standardelor lansate în 2016. Noile criterii BREEAM sunt considerate a fi mult mai stricte față de cele precedente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că proiectul Unirii View va trebui să îndeplinească o serie de standarde mult mai riguroase față de normele vechi, iar, de cealaltă parte, același calificativ obținut după metodologia anterioară ar corespunde, conform noii proceduri, unui scor inferior.

Procesul de certificare este gestionat de către BuildGreen, liderul pieței de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România.

“Unirii View va fi primul proiect din România ce va primi certificatul BREEAM 2016, fiind, de altfel, și primul proiect care aplică pentru certificare conform noiilor norme de sustenabilitate. Certificatul aplicabil este BREEAM International 2016 Office Core & Shell, iar acesta necesită îndeplinirea unor criterii mai stricte, comparativ cu versiunile precedente”, spune Răzvan Nica, director general BuildGreen.

Avantajul principal al clădirii îl constituie amplasarea strategică în Piața Unirii, cea mai mare zonă comercială și principalul hub de transport al Capitalei, asigurând accesul la rețeaua de transport în comun a orașului. Clădirea este deservită de stația de metrou Piața Unirii, 4 linii de tramvai, 9 linii de autobuz și o linie expres către aeroport, care, practic, asigură conexiunea facilă și confortabilă cu toate zonele din oraș. Imaginea este completată de cele peste 300 de locuri de parcare (168 în incinta clădirii și alte 150 de locuri în parcarea Unirea Shopping Center, cu opțiune de extindere în viitor).