FacebookTwitterLinkedIn

Nordis Group, controlat de omul de afaceri Emanuel Poștoacă, avansează cu lucrările la cele patru proiecte ale sale din Mamaia, Sinaia, București și Brașov.

La proiectul din Mamaia, dezvoltatorul imobiliar va demara construcția celei de-a doua faze a Mamaia Dune, la mijlocul lunii octombrie, urmând a fi livrată în circa doi ani. Suprafața totală a Mamaia Dune, care vine în completarea ansamblului Nordis Mamaia, o zonă exclusiv rezidențială, este de peste 90.000 de metri pătrați. Mamaia Dune va fi finalizată în circa patru ani și jumătate, iar întreg proiectul Nordis Mamaia va avea o suprafață construită de peste 250.000 de metri pătrați.

Referitor la întârzierile de livrare a primului bloc din Nordis Mamaia, Emanuel Poștoacă declară că acestea vin pe fondul modificării proiectului, față de cum era prevăzut inițial.

„Nordis Mamaia era prevăzut inițial cu un singur bloc cu apartamente, după care s-a luat decizia de a-l transforma într-un hotel investițional, oamenii să primească un randament, lucruri discutate cu ei și anunțate în prealabil. Dacă rămâneam la un singur bloc, atunci acesta era livrat de anul trecut. Însă, am mărit amploarea proiectului pentru că am văzut că există cerere în piață. Oamenii au acceptat amânarea livrării primului bloc. Practic, ei au cumpărat un Logan și au primit un Mercedes”, explică el.

Conform analizelor, ansamblul hotelier Nordis Mamaia 5*****, operat exclusiv de Nordis Group, va fi cel mai mare hotel de leisure din Europa.

„Proiectul din Mamaia o să fie un oraș. Noi îl numim intern Nordis City. La final va avea peste 250.000 de metri pătrați suprafață construită”, spune Emanuel Poștoacă, Fondatorul Grupului Nordis, care este în negocieri cu brandurile de lux de pe piața locală pentru galeria comercială din cadrul proiectului Nordis Mamaia. „Foarte mulți retaileri de lux au venit să solicite spațiu comercial acolo, pentru că înțeleg că va fi un pol de vacanță cum nu există în toată România. Un concept integrat comercial, hotelier, rezidențial nu există. Și atunci toți înțeleg că se va muta atracția litoralului în zona aceea. Dezvoltăm acolo circa 3.000 de unități locative. Efectiv le ai pe toate într-un singur loc. De aceea există interesul acesta comercial”, completează omul de afaceri.

Până la finalul anului se vor finaliza discuțiile cu retailerii. „În doi ani vom avea târgul de Crăciun în complex. O să începem o tradiție”, mai spune Emanuel Poștoacă.

La începutul lui noiembrie, dezvoltatorul va demara și lucrările de construcție la proiectul din Brașov, cu peste 200 de apartamente și camere de hotel, pentru care estimează livrarea în toamna anului 2023. „Noi deja acolo curățăm terenul, care a fost cumpărat cu autorizație. Are 13.000 de metri pătrați suprafață. Vrem să îl facem pe stilul și standardul nostru și din acest motiv am amânat un pic începerea construcției. Sunt cinci blocuri, pentru că așa am luat autorizația. Pe zona aceasta nu avem voie cu blocuri cu regim de înălțime mare. Blocurile au patru etaje toate”, explică fondatorul Grupului. Valoarea de piață a proiectului este de 31 de milioane de euro.   

Pentru proiectul din București, Nordis View, lucrările au demarat deja, în urma unei investiții de 15 milioane de euro. Nordis View reprezintă un ansamblu rezidențial premium și este al doilea proiect pregătit de Nordis Group în București, după Nordis Primăverii Boutique. Construit pe o suprafață de aproximativ 9.000 de metri pătrați, Nordis View va fi compus din 51 de apartamente rezidențiale și are ca termen de finalizare decembrie 2022.

În această vară, Nordis a demarat și construcția proiectului de la Sinaia, Nordis Sinaia 5*.

Compania a înregistrat vânzări de 53 de milioane de euro în intervalul ianuarie – august 2021, pe fondul evoluției pozitive a pieței rezidențiale locală. Numărul de locuințe tranzacționate la nivel național a fost cu 70% mai mare în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.  „Este cel mai bun august și cel mai bun an de când e Nordis”, afirmă Emanuel Poștoacă.

Cele peste 550 de proprietăți achiziționate fac parte din proiectele Nordis Mamaia, Sinaia, Brașov și Nordis View. Un procent de peste 50% dintre apartamente s-a vândut în ansamblul Nordis Mamaia atât în corpurile dezvoltate în prima etapă, cât și în etapa a doua a proiectului, lansată spre vânzare recent.

În plus, dezvoltatorul are în plan să mai demareze încă un proiect, însă nu anul acesta.

„Primim săptămânal propuneri de terenuri, asocieri. Vrem să mai cumpărăm terenuri în tot ce înseamnă zone turistice din România, nu în orașele mari. Asta este viziunea noastră pe termen mediu și lung. Nu o să o schimbăm. Momentan vrem să lucrăm intens la Mamaia, Sinaia, Brașov, București”, explică Emanuel Poștoacă care vizează și extinderea internațională a proiectelor, dar doar după ce își consolidează afacerea pe plan local.

Toate cele patru proiecte ale Nordis, aflate în diferite etape de dezvoltare, sunt evaluate la peste 400 de milioane de euro, proiectul Nordis Mamaia având cea mai mare pondere, de circa 157 de milioane de euro.

De asemenea, Nordis s-a implicat activ în ultimul an și în activități de CSR, alocând peste 1 milion de euro pentru acestea. Totodată, are în plan și înființarea unei fundații, sub numele de Fundația Nordis, până la finalul anului.