Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Lucian Naidin

Avere: 8-9 milioane de euro Vârstă: 53 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Construcţii, imobiliar

Din funcţia de preşedinte şi director general al Energoconstrucţia, Lucian Naidin a putut achiziţiona un pachet mai mare de acţiuni faţă de ceilalţi salariaţi ai companiei, ajungând în prezent la 18,29%. Una dintre cele mai importante companii româneşti din sectorul construcţiilor (privatizată prin metoda MEBO) are o experienţă de aproape 60 de ani pe această piaţă.

Înfiinţată în 1949, întreprinderea de stat a trecut prin diverse etape până la societatea comercială pe acţiuni (1991 –1993) şi apoi la societatea cu capital privat. Principalii acţionari sunt Lucian Naidin (preşedinte), Constantin Tăbăcaru (vicepreşedinte), SIF Muntenia (1,59%), AVAS (8,5%) şi alte persoane fizice – PAS (57,2%).

Printre clienţii cei mai importanţi ai Energoconstrucţia se numără combinatele Energetice de la Rovinari, Craiova şi Turceni, Electrocentrale Bucureşti, Compania Naţională de Investiţii, CET Brasov, CET Iaşi, RAAN Drobeta Turnu-Severin.

Energoconstrucţia a avut un an 2009 greu, cu afaceri aproape la jumătate faţă de anul precedent. Practic, societatea a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 36,1 milioane euro, faţă de 61 milioane euro în 2008. Profitul a fost cu un milion de euro mai mic (până la 200.000 de euro) iar numărul angajaţilor a scăzut cu circa 500 de persoane, de la 2.132 în 2008 la 1.511 anul trecut.

Printre performanţele societăţii se numără construcţia CET Progresu, CET Sud şi Vest. În prezent, printre clienţii cei mai importanţi ai Energoconstrucţia se numără combinatele Energetice de la Rovinari, Craiova şi Turceni, Electrocentrale Bucureşti, Compania Naţională de Investiţii, CET Brasov, CET Iaşi, RAAN Drobeta Turnu-Severin.

Energoconstrucţia execută lucrări de construcţii civile, industriale, reţele magistrale şi de distribuţie pentru utilităţi (apă, canalizare, energie termică), lucrări de reabilitare drumuri naţionale şi autostrăzi, lucrări de metrou, hidrotehnice etc.

Societatea are sucursale şi şantiere dotate cu baze de producţie care acoperă aproximativ 65% din teritoriul României. Energoconstrucţia este acţionară la un număr de 11 societăţi, iar Lucian Naidin mai deţine direct acţiuni la Energo Bet, Energo Prest Progresu, Energoplast Group şi Energo Beton.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii