Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Lucian Mândruță și-a luat licență TV de la CNA

Consiliul a acordat licenţă audiovizuală cu difuzare naţională (prin satelit și cablu) pentru televiziunea tematică (de știri) denumită „laștiri.ro”, la solicitarea societății Media Play, al cărui unic acționar este Lucian Mândruță, informează Media Expres.
lucian mandruta

Potrivit proiectului depus la CNA, scopul televiziunii este „aducerea înapoi în fața televizorului a segmentelor demografice care au renunțat la acest mijloc de informare, în paralel cu reafirmarea valorilor jurnalismului de calitate”.

Laștiri.ro va fi lansat în prima parte a anului 2015, investiția fiind de 500.000 de euro.

Societatea deținută de Mândruță, Media Play (înființată în 2005), a avut în 2013 capitaluri proprii în valoare de 25.300 euro, dar n-a avut activitate de business, raportând pierderi de… 260 euro, conform datelor de la Ministerul Finanțelor, preluate de „Forbes România”. 

Finanțarea televiziunii lui Mândruță va fi asigurată prin contribuții proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conținut, venituri din publicitate și din subscripții online.

Televiziunea va emite 24 de ore pe zi, realizând 90% producție proprie şi va difuza 10% producţii audiovizuale ale altor producători.

Structura grilei pe tipuri de emisiuni cuprinde: 55% programe de informare, 3% educative, 2% culturale, 7% filme, 13% de divertisment (și alte tipuri de programe), 18% publicitate şi 2% teleshopping.

Zilnic, vor fi difuzate două emisiuni principale – „Știri” – în direct, în intervalele 07:00-10:00 și 22:00-23:00 și nouă grupaje sub denumirea „Știrile orei” – tot în direct, a câte 15 minute fiecare.

Echipa va avea la lansare 60 de ziariști în București și în teritoriu și peste 30 de persoane care vor asigura funcționarea tehnică.

Licenţa a fost acordată cu nouă voturi pentru (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Călin Cristea). Monica Gubernat a votat împotrivă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii