Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Lucian Bitoleanu, General Manager Plafar: „Prima lecție de business a fost aceea că trebuie să încurajăm producătorii locali, chiar dacă în lupta cu grupurile internaționale nu au toate argumentele de partea lor”

Forbes România a invitat comunitatea de business din România să răspundă la cele mai importante chestiuni ale momentului în cadrul proiectului editorial #lecțiipentru2021.
038 MP Plafar Lucian Bitoleanu CEO Plafar

Evoluția companiei într-un cuvânt

Excelentă. Acum, la final de an, cum arată realizările în raport cu obiectivele de la începutul anului? 15% peste bugetul de vânzări și rezultat net. Pandemia a avut trei influențe asupra Plafar:

– A crescut consumul de ceaiuri

– Am avut dificultăți foarte mari în asigurarea materiei prime din cauza lockdown-ului din perioada de primăvară, când ar fi trebuit recoltate multe plante din flora spontană

–  A fost destul de greu să asigurăm o constantă a forței de muncă

 

Cele mai importante lecții

Au fost două lecții de business pe care le-am învățat în pandemie. Prima a fost aceea că trebuie să încurajăm producătorii locali, chiar dacă în lupta cu grupurile internaționale nu au toate argumentele de partea lor. O dată din cauză că, iată, o China blocată o lună în primăvară și prețurile de transport dublate în toamnă ne pot schimba complet cifrele, și doi, producătorii locali sunt cei care asigură salariile românilor. A doua lecție a fost cea pe care am învățat-o de la oameni, și anume în acest an am avut două categorii de angajați: cei care înțeleg greutățile, faptul că munca lor contează sau chiar este vitală, și atunci fac orice ca să mergem înainte, și o a doua categorie, care sesizează instantaneu oportunități de zile libere, concedii având ca scuză pandemia, sau o proastă înțelegere a telemuncii.

 

Prestația autorităților

Politică.

 

Strategia de business pentru 2021

Produse noi, canale de vânzare noi, presiune pe costuri.

 

Provocări în 2021

Criza economică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii