Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Lovitură cruntă la ANAF: preşedintele şi vicepreşedintele instituției sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu

Preşedintele ANAF, Ştefan Gelu Diaconu (foto), şi vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, informează MEDIAFAX. Anca Dragu, Ministrul Finanţelor Publice, le-a cerut demisia celor doi demnitari.
Gelu-Stefan-Diaconu

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

„Fiscul este una dintre cele mai importante instituţii din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. În această situaţie, în care preşedintele şi vicepreşedintele ANAF sunt puşi sub acuzare, este normal să le cer demisia. Asupra integrităţii conducerii ANAF nu trebuie să existe nici o urmă de îndoială. Le-am cerut demisia celor doi pentru că, în poziţiile pe care le deţin, nicio suspiciune nu este acceptabilă din perspectiva integrităţii pe care ANAF, ca instituţie, o reclamă”, a declarat Anca Dragu într-un comunicat.

Ea a subliniat că activitatea ANAF se desfăşoară normal, ceea ce este cel mai important lucru în acest moment.

Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, a transmis DNA.

VEZI PLANURILE LUI HBO PENTRU ROMÂNIA!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii