FacebookTwitterLinkedIn

Puțină lume știe că Louis Vuitton a creat primul său parfum în 1927, numit „Heures d’ Absence”. Presa americană scria la acea vreme că „domnul Vuitton adaugă succesul sau de parfumeur eminenței sale ca fabricant de articole distinse de bagajerie” și că „ dumnealui a ales Wanamaker’s ca fiind unul din foarte puținele magazine unde își trimite noul parfum”. Un parfum costa 16,5 dolari, un preț uriaș pentru acele timpuri. Drept urmare, și acum un secol casa Vuitton mergea pe ideea de bunuri exclusiviste cu distribuție foarte atentă si limitată.

După aproape o sută de ani, Jacques Cavallier Belletrud creează, în laboratorul Louis Vuitton de la Grasse, o noua formulă inspirată din numele primului parfum al casei, numită la fel, „Heures d’Absence”.

Nimeni nu mai știe cum mirosea parfumul original, formula lui fiind pierdută demult. Astfel, cel de-al 11-lea parfum creat de Cavallier Belletrud pentru Louis Vuitton e o interpretare liberă și personală a ideii de călătorie și o reinventare în manieră contemporană a unui buchet grandios și sofisticat de flori prospete.

Iasomia de Grasse se relevă maiestuos, mulțumită procedeului revolutionar de extracție cu CO2 a uleiului esențial – o exclusivitate a Louis Vuitton, care conferă o incomparabilă puritate și delicatețe aromei. Radiantul trandafir ce se adaugă compoziției amintește de instincte carnale, iar nota contrastantă este obtinuță cu mimosa de Tanneron, minunea florală care iluminează în galben dealurile din Provence la începutul iernii.