Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Loredana Pădurean: „Creativitatea reprezintă transformarea curiozității în ceva ce poate servi unei comunități”

Loredana Pădurean a devenit în 2015 membru fondator al Asia School of Business din Kuala Lumpur, Malaezia, fiind în colaborare cu MIT Sloan, „Școala se comportă ca un start-up: în continuă schimbare”. În prezent, Loredana Pădurean este decan asociat la această școală, fiind interesată să îndrume oamenii în modele de afaceri bazate pe excelență. Cea mai recentă cercetare realizată, „Nail it, Scale it, Sail it”, se concentrează pe înțelegerea modului în care și când companiile își construiesc strategiile de operare.
12 LOREDANA PADUREAN - 72dpi

Forbes: Ce înseamnă creativitate pentru dumneavoastră?

Loredana Pădurean: Curiozitate cu un scop; cu un rezultat productiv și însemnat. Fostul meu decan spunea că cea mai importantă calitate a unui profesor este curiozitatea, calitatea de a întreba mereu de ce, cum, cine, ce. Creativitatea reprezintă transformarea curiozității în ceva ce poate servi unei comunități, ceva ce poate dezvolta lumea. Este o misiune ce servește ceva mai mult decât propria persoană.

 

Forbes: Considerând creativitatea o resursă nelimitată, cum se poate cultiva aceasta într-o echipă?

Loredana Pădurean: Creativitatea este nelimitată numai în cazul în care există o libertate intelectuală, susținută de un proces stimulat de un țel colectiv și productiv.

Companii precum IDEO sau MIT ne învață că poți să fii tot timpul creativ și să găsești soluții neprevăzute, neconvenționale, în momentul în care există talent, scapi de barierele tradiționale de gândire și acționare, de asemenea încurajând un mediu de colaborare intensă și participare în procesul de creație. Asta sper să asigur echipelor noastre.

 

Forbes: Puteți împărtăși o poveste de viață (din viața personală sau profesională) legată de modul în care creativitatea a schimbat lumea? Ar putea fi a poveste despre felul în care o idee „nebună”, neconvențională a salvat ziua, o poveste despre modul în care gânditul out-of-the-box v-a ajutat să veniți cu o soluție îmbunătățită.

Loredana Pădurean: Când m-am alăturat ASB (Asia School of Business in Kuala Lumpur), un start-up now în colaborare cu MIT Sloan, am avut ocazia de a crea un concept de MBA complet diferit și să o iau de la zero, fără constrângerea modelelor deja existente.

Desigur, doream un program excelent, dar am realizat că totul va trebui să fie neconvențional- design, setup, profilul studenților etc. Așa încât, am venit cu această idee de a porni o căutare globală de studenți neconvenționali și excepționali, care nu se încadrează în cerințele normale MBA, dar care au inteligența emoțională și intelectuală necesară pentru a performa într-un mediu riguros, susținută de experiență profesională și de viață.

Am cerut acestor „neconvenționali” să trimită un video de un minut care să ne convingă că sunt excepționali (poate un trecut mai puțin tradițional) și dovezi neconvenționale ale reușitelor lor; astfel, am dat peste talente nemaipomenite, cum ar fi un muzician fără o calificare anterioară, dar cu o experiență de business de succes, primii pe lista de angajări a start-up-urilor, dar fără experiență de business, un fost membru US Marine și proprietar al primei săli de Crossfit din Cambodgia, un absolvent Ivy League care vrea să revoluționeze industria jucăriilor pentru adulți și mulți alții.

 

Loredana Pădurean se numără printre participanții la Conferința Globală IAA, care va avea loc la Opera Națională București, în perioada 24 – 25 octombrie 2017 și este organizată de IAA România în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural ARCUB.

Interviu realizat de Raluca Țurcanașu, traducere și adaptare Ana Niculăiță.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii