FacebookTwitterLinkedIn

În contextul în care compania de cosmetice a încetat testele pe animale acum doi ani, iar la ora actuală cultivă fragmente de piele umană, primind țesuturi de la pacienții care trec prin operații estetice, s-a simțit nevoia unei testări care să asigure consumatorii că produsele oferite sunt sigure.

Oficialii companiei susțin că parteneriatul aduce nu doar un plus de noutate în ceea ce privește metodele în vitro de evaluare atât a siguranței cât și a performanței produselor cosmetice,  ci și potențial, fiindcă domeniul tehnologiei și al cercetării este nelimitat.

În prezent, L’Oreal produce mai mult de 100.000 de mostre de piele umană anual, cu suprafețe de 0,5 cm², care sunt grupate în nouă varietăți ce cuprind toate vârstele și toate rasele.

Firma de bioinginerie, Organovo, fondată în SanDiego, devenită populară în urma faptului că poate obține ficat uman în laborator folosind imprimanta 3D, a încheiat un partenriat cu Merk pentru a crea țesuturi pentru ficat și rinichi, iar  aceasta este prima colaborare cu industria de cosmetică.

L’Oreal nu a menționat nimic despre data la care mostrele de piele umană vor fi disponibile, proiectul fiind încă la stadiul de cercetare.