Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

Forbes Woman |
|

L’Oréal România și UNESCO lansează ediția 2017 a programului de burse naționale „Pentru femeile din ştiinţă”

Aflat la a opta ediție, programul de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din știință” sprijină comunitatea științifică locală prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetătoare din aria Științelor Vieții și a Știintelor Fizice. Ediția 2017 se deschide mâine, 15 februarie, iar tinerele cercetătoare își pot depune candidatura pe site-ul competiției www.forwomeninscience.com, valoarea unei burse fiind de 42.000 lei.
L'Oréal-UNESCO For Women in Science (FWIS). Logo.

Programul de burse naţionale L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” se desfăşoară în perioada februarie – mai 2017 și se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în cadrul unei instituţii acreditate de învăţământ superior din ţară.

„Prin programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” punem frumusețea în slujba unei vieți mai bune”, a declarat Gilles Antoine Country general Manager L’Oréal România. „Le oferim tinerelor din cercetare posibilitatea de a își continua proiectele care pot genera idei, produse, procese revoluționare, care să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții tuturor. Credem cu tărie că lumea are nevoie de cercetare, iar cercetarea are nevoie de femei”, a completat managerul L’Oréal.

Pentru CNR UNESCO, proiectul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” reprezintă întruchiparea unuia dintre obiectivele asumate, acela de a promova politicile și instrumentele menite să sporească rolul științei și tehnologiei la dezvoltarea durabilă a României”, a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.

Dosarele de aplicaţie se depun pe platforma proiectului (www.forwomeninscience.com/en/fellowships) începând de pe data de 15 februarie, până la data de 15 aprilie 2017 inclusiv şi urmează a fi evaluate de un juriu format din din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale.

Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, în cadrul unei instituţii de cercetare din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna mai 2017.

Despre programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă”

Lansat în 1998 de L’Oréal şi UNESCO, programul „Pentru femeile din ştiinţă” („For Women in Science”) a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetător a fost recunoscută la nivel internaţional, prin acordarea unor premii dedicate.

Programul se desfăşoară pe trei nivele, primul dintre ele axându-se pe premiile internaţionale anuale, acordate la nivel internaţional, pentru 5 cercetătoare care au înregistrat rezultate remarcabile în domeniul cercetării (în valoare de 100.000 USD fiecare). Al doilea are sub reflector bursele internaţionale acordate unui număr de 15 cercetătoare, în fiecare an, în urma înregistrării cercetătoarelor în program şi selecţiei realizate de un juriu prestigios, format din laureaţi ai premiului Nobel. De la lansarea programului până în prezent, peste 250 de cercetătoare au primit burse la nivel internaţional (două dintre acestea fiind cercetătoare din România – Adriana Jalbă în 2003 şi Dr. Elena Luminiţa Brădăţan în 2004).

Iar al treilea nivel este constituit de bursele naţionale, prin care ţările în care Grupul L’Oréal îşi desfăşoară activitatea recompensează, la nivel de ţară, activitatea femeilor cercetător, în parteneriat cu UNESCO şi alte instituţii de prestigiu din ţara respectivă, programul „For Women in Science” desfăşoarându-se în 108 de ţări şi care  a permis, până în prezent, unui număr de aproximativ 2000 de tinere să îşi continue activitatea de cercetare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii