Cautare
, Contributor

Modă |
|

Londonezii de la Marks & Spencer închid 53 de magazine, printre care și cele din România

Cunoscutul brand londonez Marks & Spencer urmează să închidă 53 de magazine din 10 țări, iar România se află pe listă, cu cele șase magazine sub acest nume.
marks spencer

Astfel, retailerul de îmbrăcăminte și accesorii home&deco, intrat pe piața din România în anul 2000, pune lacătul pe magazinele din București Mall, City Park Constanța, Iași, Mega Mall București, Feeria Băneasa și Plaza România.

„Având în vedere analiza cuprinzătoare a activității internaționale a grupului, am efectuat o evaluare aprofundată a activității noastre din România și a oportunităților de creștere pe termen lung pentru Marks & Spencer pe piață. Analiza noastră a arătat că în ultimii cinci ani am avut mari dificultăți în a atinge pragul de rentabilitate și nu mai putem continua activitatea din România. Nu este niciodată ușor să propunem schimbări care îi afectează pe angajații noștri și vom asculta cu atenție punctele de vedere ale acestora, în cadrul procesului de consultare privind propunerile noastre”, a declarat Jonathan Glenister, director regional pentru Europa, China și India în cadrul Marks & Spencer.

Citește și: Afacerile IKEA România au crescut cu 21% în 2016, până la 515 milioane de lei

Marks & Spencer are 101 angajați în țara noastră, iar conducerea companiei urmează să intre de astăzi în consultări cu aceștia, precizând că „Marks & Spencer este pe deplin angajată să respecte în totalitate prevederile legislației muncii din România”.

În viitor, Marks & Spencer are în vedere să reducă numărul piețelor în care este prezentă prin companii deținute integral și să pună un mai mare accent pe activitățile derulate prin societăți mixte și în regim de franciză. Marks & Spencer va utiliza informațiile referitoare la clienții de pe piețele locale pentru a construi o activitate internațională mai sustenabilă, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței clienților și a profitabilității.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii