Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

London Stock Exchange susține că UE ar putea bloca fuziunea de 29 de miliarde de euro dintre ea și Deutsche Boerse

London Stock Exchange (LSE) era aproape de finalizarea fuziunii cu Deutsche Boerse (DB), pentru a crea cea mai mare bursă de valori din Europa, dar a refuzat să îndeplinească una dintre cererile autorității de reglementare antitrust a Uniunii Europene, ceea ce poate anula întreaga fuziune, scrie presa internațională.
London-Stock-Exchange

Într-o încercare de a crea un centru de putere de tranzacționare european, care să concureze împotriva rivalilor din Statele Unite ale Americii făcând incursiuni pe terenul lor, cele două burse au bătut palma pentru o tranzacție de 29 miliarde de euro acum un an, scrie Reuters.

Fuziunea dintre cele două ar ducea la crearea celui mai mare operator bursier din lume, cu afaceri în 30 de țări.

Însă, când zarurile păreau aruncate, LSE a făcut un anunț surpriză. Reprezentanții acesteia au spus, într-o declarație neobișnuită pentru aceasta, că nu cred că UE își va da acordul pentru această tranzacție, deoarece LSE a refuzat să-și vândă participația de 60% la MTS, o platformă de tranzacționare electronică din Italia.

Ei au subliniat că cererea Comisiei Europene li se pare disproporționată, deoarece s-ar chinui să facă această vânzare și i-ar afecta afacerile.

MTS reprezintă puțin din afacerile LSE, însă este o platformă majoră de tranzacționare pentru bondurile guvernamentale europene, în special în Italia, și are o importanță sistemică.

În ciuda refuzului, LSE susține că va face tot posibilul pentru a se realiza fuziunea cu DB.

Reprezentanții DB au declarat că așteaptă decizia Comisiei Europene până la sfârșitul lunii martie.

Pe fondul anunțului făcut de LSE, acțiunile acesteia s-au redus luni cu 2,6%, iar ale DB cu 3,1%, scrie Bloomberg, care amintește că o primă încercare de fuziune între cele două burse a apărut în anul 2000.

Alte amenințări asupra acestei fuziuni le reprezintă Brexit-ul și operațiunile de compesare ale LSE din Franța, la care Comisia Europeană i-ar putea cere să renunțe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii